Informace k pražské oslavě 120 let KČT

Ondra
Asociace

Zájemcům o červnové oslavy 120 let KČT rád sděluji, že  kolegové z KČT ve spolupráci s námi připravují zajímavý program pro tomíky i jejich vedoucí. Již v minulém čísle byla zmíněna představa,že tomíci budou ve vybraných stanicích metra oslovovat cestující s přenosným turistickým rozcestníkem a budou vybírat nabízet suvenýr - turistickou značku - za dvacet Kč. Peníze pak budou použity pro zdravotně postižené turisty. Pro tomíky se dále chystá splutí Vltavy z Bráníka přes centrum, pojedeme na kanoích či raftech po vodě v pohodě - tak zní motto vodácké vyjížďky. Připomeňme, že loď musí vést alespoň drobet zkušený \zadák!\
V sobotu 14. června od 12.00 bude na Staroměstském náměstí hromadné šou, zdarma pak bude přístupná Petřínská rozhledna, Malostranská či Starosměstká mostecká věž a kočárovna a expozice habsburského arcirodu v zámku ve Ctěnicích. Na Staroměstském náměstí či v jeho okolí by měl být vztyčen obří rozcestník a též největší a nejbytelnejší postel Europské unie z dílny Ivoše Skočka a jeho tomíků. Jak s noclehem?Pracujeme na zajištění ubytování v některých ze základních škol a podobných zařízeních, cena se bude pohybovat kolem 60-90 Kč za noc, na karimatkách, a půjde z vašich kapes. To samé platí o jízdném. Je ovšem fakt, že z asociačních prostředků vyčleníme příspěvek pro ty tomíky, kteří dokážou přijet ve spolkových tričkách(znaky asociace nebo KČT, případně obléci triko od sponzora, vše teprve upřesníme ) a \charitativně\ pobíhat po metru. O přesné formě vás vyrozumíme během  dubna, bude to ale zřejmě zvláštní typ dotace na víkendovou akci.
Zájemci o červnovou návštěvu Prahy ať neváhají. V našich silách bude sehnat zřejmě jen jednu školu, tj kapacitu ubytování pro 60-90 osob. Nečekejte prosím raději školu v centru. Dílem se v nich vyměnili (k horšímu) ředitelé, dílem centrum podražilo, to vše mluví proti ubytování. V obálce s únorovým, právě rozesílaným  Tomíkem najdete předběžnou přihlášku, tu nám prosím do konce března  pošlete vyplněnou. Pro ty, kdo termín dodrží, se budeme snažit vyřídit všemožný servis.Jen vše dobře rozmyslete, není například možné zbrkle na poslední chvíli měnit, odříkat či požadovat lodě, jejich pronájem bude sice pro naše tomíky bezplatný, musí však mít řád. Sledujte prosím náš web, informace k vám půjdou i mejlem.

Tomáš Novotný