Ještě novější, prosincové informace ke sněmu + výzva k včasné úhradě poplatků!

Ondra
Asociace

Vážení kolegové vedoucí, dovolte, abych Vás pozdravil na konci roku a popřál Vám příjemný a přiměřeně střízlivý závěr roku letošního a dobrý start do roku 2008. Nyní už jen praktické informace:

1.
od 1. ledna 2008 je možné a nutné platit členské příspěvky. Budou činit opět 100 Kč, poplatek za členství v oblasti Kostka bude opět 10 Kč. Prosím, neodkládejte platbu! Věříme, že stejně jako vloni proběhne registrace promptně, bez zbytečných průtahů a že v únoru bude dobíhat už jen několik opozdilců. Připomenu, že konec ledna je finálnímtermínem pro registraci. Po tomto datu ztrácí Váš oddíl bezplatný nárok na odběr Turisty a zbytečně se vystavuje riziku krácení dotací. Registrační list i složenku nacházíte v obálce. Dovoluji si apelovat, aby tam, kde je to možné, jste dali přednost řádnému členství v územně příslušných odborech KČT před oblastí Kostka.
Upozornění: registrace (a platby) není možno provádět na sněmu. Potěšitelné je, že k dnešnímu dni (17. prosince) je v asociaci registrováno 9.250 členů.


2.
Nového Tomíka čekejte prosím na konci ledna. Účastníci sněmu ho obdrží se sněmovním balíčkem přímo ve Staňkově.

3.
Ke sněmu: připomínám, že 30. listopadu vypršel termín pro sněmovní přihlášky ! Všichni, kdo posílají přihlášky až ted‘, přidělávají vrásky nám i staňkovským organizátorům. Proto naléhavě prosím, urychlete odesílání! Do 10. ledna vyrozumíme všechny přihlášené zájemce o sněmování ještě jedním dopisem a finální informace pověsíme na web.

  • sněmovní poplatek: 200 Kč sněmovního poplatku musí být nepřekročitelně uhrazeno do 10. ledna 2008. Jedině tak může ústředí zkontrolovat, zda platba naběhla na účet. Prosím, myslete na to, vyhnete se dohadování při vstupu do sněmovního sálu.
  • pro ubytované v penzionu: za ubytování zaplatíte 200 Kč – lhostejno, zda spíte veStaňkově jednu či dvě noci. Pozor: kapacita penzionu je již vyčerpána, všichni další zájemci mohou spát jen v tělocvičně.
  • předběžný program sněmu:

8.15 – 9.00 registrace v Lidovém domě (200 metrů od ZŠ)

9.05 zahájení sněmu

- úvodní slovo organizátorů

- úvodní slovo předsedy

- zdravice hostí

- volba nezbytně nutných komisí

- zpráva o stavu asociace ( Tomáš Novotný)

- zpráva o České radě dětí a mládeže (Ondřej Šejtka / přítomný zástupce ČRDM)

- zpráva revizní komise

- zpráva o vztazích se zahraničím (Jiří Homolka / Mojmír Nováček)

- zpráva o stavu chalup (Tomáš Novotný / Jiří Homolka / Pavel Vaňásek)

- diskuze k předchozím zprávám

- oběd

- volba revizní komise – volbu řídí Martin Přibyl, jihomoravský krajánek

- volba předsednictva Asociace TOM – volbu řídí Martin Přibyl, jihomoravský krajánek

- schválení krajánků – předsedů jednotlivých krajských rad

- přestávka

- vyhlášení výsledků voleb

- udělení řádu Stříbrného hořce

  • programový blok

- turistické závody ( Zdeněk Vejrosta)

- co by se mohlo a nemělo dít (nejen) na táborech (Radka Šumerová)

- vyhlášení II. ročníku soutěže 21 (Mojmír Nováček)

- pozvánka na letní táborové školy (Zdeněk Šmída / Jarda Česnek / Ivo Skoček)

- prezentace činnosti některých oddílů – program a nemovitosti – pouze u oddílů, se kterými ústředí v této věci jednalo nebo které se již přihlásily do programu sněmu

- krátká vystoupení účastníků sněmu (máme na mysli stručné pozvánky na významné akce, náměty, zajímavé projekty)

- Sněm by měl být zakončen do 18.00 hodin, poté bude následovat společný raut, od 20.00 hodin je na programu country bál.

  • počty účastníkůsněmu: zdá se, že můžeme uspokojit i ty oddíly, které požadují účast třetího účastníka sněmu. Vztahuje se na něj řádný sněmovní poplatek Kč 200 Pro pořádek prosíme, aby zájemci znovu kontaktovali mailem (telefonem) Zdeňka Strouska (stousek@stankov.cz) a Viktora Hájka (viktor@a-tom.cz) a tuto skutečnost potvrdili, rovněž nejpozději do 10. ledna 2008.
  • neděle po sněmu: pro přihlášené zájemce bude objednána od 9.00 hodin prohlídka hradu a zámku Horšovský Týn.
  • Nezbytné pro ubytování ve škole: karimatka, spacák a přezůvky !!! Případné dotazy ke sněmu směrujte prosím (optimálně mailem na Viktora Hájka – 220 910 460 po, út, čt nebo Zdeňka Strouska).
  • krajánci a krajské rady: podleinformací, které získalo ústředí od všech krajánků, proběhla v uplynulém půl roce krajská shromáždění vedoucích TOM, případně mailové konference, a všichni stávající krajánci byli nominováni do svých funkcí.



Další informace mimo sněm



4. Platby a dotace: jako poslední odcházely v prosinci platby za nájmy kluboven. Prosím, překontrolujte si účty. V případě nesrovnalostí je možné kontaktovat Alici Pařízkovou.



5. Kukla v Dubči proběhne v sobotu 9. února 2008. Poslední, ale opravdu poslední opozdilci se mohou hlásit do Tří králů Jakubu Moravcovi, tel.:604 738 428, mail: kukla2008@gmail.com


6. Dobrá Voda do března 2008 uzavřena. Sdělujeme, že s výjimkou již objednaného silvestrovského pobytu je až do konce března uzavřena základna v Dobré Vodě – Mrákotíně. Rekonstruujeme ji. Naopak dobrou zprávou je fakt, že od dubna 2008 zprovozňujeme domek v UherskémHradišti– Sadech. Je zcela nově zrekonstruován, nábytkem prozatím skrovně vybaven, ale pro osprchovaní, malé uvaření a hluboký spánek cca 15 tomíků zcela vyhovující. Na webu bude tato základna od února 2008.

Milí přátelé, děkuji za Vaši trpělivost a ještě jednou přeji pěkné svátky.



Tomáš Novotný

předseda Asociace TOM