Junáci chválí Chameleony v Brně

Ondra
Asociace

Brněnští tomíci ve spolupráci s odborem KČT Chameleon pořádají kurzy pro zdravotníky nejen z řad tomíků, ale také pro junáky, dobrovolné hasiče a další zájemce. Právě člen 2. junáckého oddílu z Brna po kurzu sepsal následující řádky…

Zdravokurz Chameleon 2007, aneb fakt dobře odvedená práce

Po asi třech měsících váhání a nevůle jsem se přihlásil na Zdravotnický kurz. Ze začátku jse mi do toho vůbec nechtělo a nevěděl jsem, co mám čekat. Ale jednoho dne jsme si řekl, že by to mohla být dobrá zkušenost a že se třeba něco novýho přiučím. A taky že jo!

Během pouhých dvou víkendů toho do nás nadupali tolik, kolik by do mě nedostal nikdy nikdo! Hned po příjezdu na Horní Mlýn začaly přednášky, praktické cvičení (resuscitace, obvazová technika...) a v zápětí se vše prolínalo v nácviku na živých lidech a v nečekaných situacích. Fakt mazec, maskéři a figuranti zaslouží náležitou pochvalu. Nechybělo ani jedno opravdu velké cvičení s větším množstvím raněných, nácvik autonehody a záchrana tonoucího z bazénu.

Večer jsme byli sice úplně mrtví a vysílení, ale byla to jediná část dne kdy jsme na sebe měli trochu víc času. Hráli jsme proto BANG a nejrůznější hry, povídali si,bavili se, někdy až třeba do čtyř do rána. A to si pište, že ráno jsme vstávali na půl osmou a hned po snídani následoval další přísun informací. Nicméně nás při životě držela výborná strava místních kuchařů a skvělé složení kolektivu i instruktorů.

Sečteno podtrženo, za pouhých 500 kč (které mně stejně proplatí středisko, za složené zkoušky) jsem zažil dva skvělé víkendy, na super základně, s výborným jídlem, fajn lidma, příjemnýma instruktorama a odvezl jsem si spoustu zážitků a zkušeností.

Tento kurz můžu jen vřele doporučit a myslím si, že ho při chladné hlavě a pozorném poslouchání zvládne úplně každý.

Zdroj: http://www.skauting.cz/dvojkari/index.php?id=9&page=1&clanek=CLANEK475c579c85790

Text: Myšák-krajánek brněnský