Pěšky zpátky do Evropy - už jsme tam?

Ondra
Asociace

Z oddílové kroniky TOM 2402 „Práčata“ Rapšach.
29.9. uspořádal naposledy náš TOM „Práčata“ Rapšach dálkový pochod Pěšky zpátky do Evropy... už jsme v tom! (17. ročník) Trasy: 17, 25 a 40 km, start: 7.30 – 9.30 hod. od klubovny Tomíků.
Kontroly: New York, Paris, London, Benátky, Bosna (proto Zpátky do Evropy - jen ten New York se vymyká!).Pochod se letos konal naposledy, protože účastníků stále ubývalo, a jejich počet se pohyboval kolem 10-15 lidiček. Jen na poslední ročník se sjeli kamarádky a kamarádi z celé republiky, většinou však důchodového věku. Tak jsme to po sedmnácti letech pěkně zakončili, a s lítostí rozdali poslední diplomy.Ale nezoufejte! Pokud se chcete podívat k nám do bývalého Vitorazska, stačí se ozvat na adresu zs.rapsach@j-hradec.cz, a poskytneme Vám přes víkend levné ubytování v tělocvičně naší školy. Můžete se projít opuštěnými lesy podél bývalého hraničního pásma, projet se na kole po husté síti cyklostezek (a po rovině!), nebo třeba plnit náš Oblastní turistický odznak „Vitorazsko“, o kterém najdete podrobnosti na adrese: http://rapsach.cz/obec/tomkct.htm.A kdybyste u nás chtěli strávit delší čas, nabízíme Vám k pronájmu náš letní tábor u malebné říčky Dračice, vybavený podsadovými stany, hangárem, kancelářským stanem,... V ceně pronájmu je i vyřízení všech potřebných povolení.
A teď na závěr ještě trochu statistiky z letošního ročníku pochodu:
Na kontrolách: 12 turistů - dětí z TOM 2402 „Práčata“ Rapšach
Pěších : 61 turistů
Na kolech: 3 cykloturisté.

Odkud všichni dorazili: Ústí nad Labem, Praha, Frýdek-Místek, Plzeň, Chlumec, Krupka, Borovany, Litvínov, Teplice, Kutná Hora, Benešov u Prahy, Telč, Toužim, Počátky, Studená, České Budějovice, Rapšach, Tábor, Dobřany, Ostrov nad Ohří, Dolní Rožínka, Kralupy nad Vltavou, Bohosudov, Chlumec nad Cidlinou, Postupice, Mantov, Ostrava, Beroun, Olomouc, Bělá nad Radbuzou, Velké Meziříčí a Velké Opatovice.
Počasí nám velmi přálo a houby jsme si také užili!!!
Děkujeme sponzorovi našeho pochodu - firmě MAGNA CARTECH!!!

Martin a Kája