Povedený dětský den v Bučovicích

Ondra
Asociace

Turistický oddíl mládeže 7417 Štíři již podeváté zorganizoval dvoudenní program pro děti ve dnech 1. - 2. září 2007, tentokráte s námětem řecké mytologie. Jako tradičně program začal v sobotu večer setkáním u táboráků v Hájku, kde se nejen opékaly sponzorské špekáčky, ale také se zpívalo za doprovodu kytar, soutěžilo o sladké i věcné odměny ve zpěvu a bojovalo se v zábavných hrách i soutěžích. Téměř padesátka dětí a rodičů za chladného zářijového večera zažila zajímavý tříhodinový program. V neděli dopoledne začal od 10:00 v zámecké aleji nelítostný souboj takřka třicítky závodníků na tříkolkách a bicyklech v sedmi věkových kategoriích o nejlepšího jezdce. Každý jezdec se, většinou povzbuzován svými blízkými, zúčastnil závodu na rychlost, o nejpomalejší jízdu, slalomu a jízdy zručnosti. Před obědem pak byly rozdány každému zúčastněnému pěkné ceny a diplomy.
Hlavní program začal v příjemném nedělním odpoledni ve 14:00 v renesanční zámecké zahradě, kdy do ní zavítalo více jak 500 návštěvníků, z toho 261 soutěžící dítě. Ve 24 soutěžních disciplínách soutěžily na každém stanovišti nejen o nálepky do své průkazky, ale také o sladké a vitamínové odměny. Asi nejvíce se líbily soutěže přetahování se Zlobrem, natahování pružného lana, prolézání pavoučí sítě, štafeta s otevřeným deštníkem, hod zápalkou do dálky, ping-pong rallye, lovení rybiček, házení na nos a do tlamy, i další. Na konci pak ještě každý dostal, podle počtu nasbíraných nálepek, navíc speciální odměnu. Před zámkem se pak děti mohly zdarma vydovádět ve skákacím hradu nebo projet na koních či poníkovi.
Pár fotografií naleznete v přiloženém fotoreportu, více na adrese www.detsky.den.web.wo.cz
Věříme, že všichni účastníci byli spokojeni a podařilo se tak naplnit motto celé akce: \Pojďme poskládat hezký den, nejen pro ty nejmenší!\
- riBa -
Karel Pogštefl