Závěrečné soustředění \21\ - Sloup

Ondra
Asociace

Vyhodnocení kategorie velkých oddílů nad 25 členů.
Uplynulý víkend se na tomíckou základnu ve Sloupu sjeli zástupci sedmi oddílů z celé republiky. Čtyřčlenné týmy reprezentovaly své oddíly na závěrečném soustředění celoroční hry Jedenadvacítka. Uzavřel se tak nultý, zkušební ročník této soutěže, která by měla ještě více rozhýbat oddílovou činnost. Z toho také vyplýval postup při hodnocení celkového pořadí. Hodnocení za celoroční činnost mělo větší váhu nežli výsledky samotného víkendového klání.
Do Sloupu dorazili vyslanci následujících oddílů: TOM 0412 Kasiopea Brno, TOM 1007 CHIPPEWA Česká Lípa, TOM 1303 Maracaibo Třinec, TOM 1419 Otrokovice, TOM 4501 Kamarádi Pacov, TOM 7312 Zlaté šípy Valašské Meziříčí a TOM 19029 Klub lesní moudrosti. Hlavním organizátorem a vůdcem víkendu byl Vítek Madron, spolu s kolegy Jiřím Hovorkou a Zbyňkem Báčou. O kuchyň, dobrou náladu a pohodlí všech zúčastněných se starali Eva Javůrková a Renata Vaňková (holky, děkujeme vám).
Zástupci oddílů se utkali, jak jinak, v jedenadvaceti disciplínách, ve kterých dokazovali svůj důvtip, bystrého a týmového ducha, šikovnost, postřeh, znalosti, ale i smysl pro humor a hravost. Již první disciplína - prezentace oddílu a jeho činnosti dokázala, že se do Sloupu sjel opravdový výkvět tomíků. Následoval test znalostí o spolku a spřízněných organizacích. To vše ještě v pátek večer, kdy soutěžící pozdravil také nemocí skolený náčelník. V sobotu to byla jízda! Bylo třeba zvládnout 17 úkolů. Porota si doslova vychutnala degustaci pokrmů připravených na ohni. Smlsla si i na jejich hodnocení... Ba ne, všichni zaslouží pochvalu. Dále se luštily šifry, testovaly se chuťové a čichové buňky, zkoušela zdravověda, poznávala se významná místa naší krásné republiky, zpívalo se, běhalo se, točilo se kolem klacku, pak se padalo střemhlav do písku. Prostě jsme všichni prožili báječný víkend. Ještě v sobotu večer byly vyhlášeny konečné výsledky. Víkendovému klání dominovali vyslanci Zlatých šípů. Je třeba dodat, že týmy byly vyrovnané a šlapaly si na paty.
Celkové hodnocení soutěže, ve kterém byl větší důraz kladen na výsledky hodnocení ročních dotazníků, však ovládli pacovští Kamarádi, kteří tak získali příspěvek na oddílovou akci v hodnotě 35 000,- Kč. Druzí, v těsném závěsu, skončili Čipeváci, ti získali 25 000,- Kč. Třetí TOM Maracaibo získal 15 000,- Kč. Všechny prostředky musí být v souladu s pravidly použity na výjimečnou, netradiční akci, která významně obohatí oddílový program. Všem oddílům gratulujeme a děkujeme za účast i přístup týmů při víkendové akci.
Zbývá ještě dodat, že se soutěže v této kategorii zúčastnilo celkem čtrnáct oddílů. Krom účastníků sloupského víkendu to byly ještě: TOM 221 Vlaštovka Hořovice, TOM 3003 Pawnee Brno, TOM 4105 Tuři Olomouc, TOM 4315 Zálesáci Ostrava, TOM 4345 Paprsek Ostrava, TOM 4502 Kamarádi Padov a TOM 19132 Medvědí stopa Holešov.
Všem patří dík, jsme rádi, že jste se zúčastnili, děkujeme za váš čas věnovaný soutěži a doufáme, že pokud se uskuteční další ročník, budete opět při tom.
(jih)