Nová základna, drobné rozpaky

Ondra
Asociace

Po více než dvou letech soudních sporů mezi Fondem dětí a mládeže (po jeho zániku Min. financí) a obcí Třešť připadl do našeho vlastnictví nový majetek. Je jím základna v Dobré Vodě u Telče, pozemek s dřevěnou stavbou (kapacita cca 40 ubytovaných), sešlými sociálkami a několika buňkami , které mají také svůj zenit za sebou. Proč máme nad majetkem rozpaky?

Obec, která se o majetek ucházela, říká, že se na seznamu svazáckého majetku ocitla tato základna omylem. Zdá se, že tomu tak mohlo být,nicméně soud dal zapravdu fondu, resp. Min. financí, které spravuje majetek po zrušení nechvalně známého FDM. A to převedlo základnu nám, v souladu s verdiktem parlamentu, který tak učinil již před 4 lety. Tomíci se přihlásili před pěti lety do parlamentní soutěže o tuto základnu (stejně jako o Broumov u Tachova či Sloup). Náš projekt byl nejlepší...

Těžko soudit složitou kauzu. Faktem je, že vedeme s obcí Třešť jednání a máme upřímnou snahu, aby všechny akce a podniky, které jejich občanská sdružení v Dobré Vodě provozovala, běžely i nadále. Je pravděpodobné, že třešťským základnu pronajmeme minimálně na první rok, a že obsazování bude v jejich režii. Zatím pro naše oddíly není možné se k pobytům hlásit, předpokládáme, že na režimu využívání základny se dohodneme do konce října 2006. Dům bude navíc vyžadovat důkladou rekonstrukci. Prozatím je vhodný jen pro nenáročné pobyty v létě a v teplých jarních či podzimních víkendech.

(ton)