Mistrovství kraje v eskymování a úspěch vodáků z TOM Úhlava

denisa
Asociace

Čtvrtého ročníku Mistrovství Plzeňského a Karlovarského kraje v eskymování, který pořádal oddíl KČT a TOM Úhlava dne 16.2.2013 na bazéně SK Radbuza v Plzni, se zúčastnilo 40 soutěžících.

Soutěžilo se ve dvou disciplínách, a to: v Eskymování na čas (soutěžící musel absolvovat trať, během které musel otočit předepsaný počet eskymáckých obratů) a Eskymování na počet (soutěžící musel ve stanoveném limitu 30 vteřin absolvovat co možná nejvíce eskymáckých obratů). Soutěžící mohli soutěžit na různých typech lodí, a to: K1 (kajak), C1 (singlkanoe) a C2 (kanoe).

V kategorii K1 muži mohl díky svému věku letos prvně soutěžit Pavel Beneš z TOM Úhlava. Jelikož do této kategorie bylo přihlášeno 13 závodníků, organizátoři dle pravidel určili, že po vyhodnocení dvou prvních disciplín se pojedou ještě finálové rozjížďky v disciplíně Eskymování na čas, tentokráte ale na celou délku bazénu.Ve finálových rozjížďkách se utkali první čtyři závodníci. Pavel Beneš postupoval do finálových rozjížděk z 2. místa a díky své rychlosti, šikovnosti a hlavně také taktice finálové rozjížďky s přehledem vyhrál a celkově se tedy umístil na 1. místě v kategorii K1 muži.

Barbora Doležalová z oddílu TOM Úhlava obhájila loňské umístění a do republikového finále postupuje ze 3. místa v kategorii K1 ženy.

Mistrovství České republiky v eskymování se koná dne 24.3.2013 v Brně.

 

Hana Žambůrková, KČT a TOM Úhlava

 

Fotografie: