Čeští tomíci na srazu mládeže Rakouského turistického klubu (Jugend im ÖTK ) v Donnersbachu

denisa
Asociace

Jako tradičně, tak i letos se silná skupina českých tomíků (TOM KADAO Opava a TOM 7331 Vsetín )  zúčastnila v rámci reciproční spolupráce mezi A-TOM  a ÖTK Jugend  letního srazu rakouských tomíků. Dohromady nás bylo téměř 40 účastníků a výrazně jsme přispěli k nejvyšší srazové účasti za poslední desetiletí . Dočkalo se nám jako vždy milého uvítání tentokráte z úst 3. prezidenta ÖTK. Sraz osobně řídil a organizoval místopředseda rakouských tomíků Markus Artner,  který převzal funkci po Wolfgangu Langovi, velkému propagátorovi spolupráce rakouských a českých tomíků, který ve svých 75 letech již přenechal místo mladším. V osobě Markuse Artnera ale máme opět velkého příznivce a věřme, že spolupráce bude i nadále úspěšně pokračovat.

Především díky TOM KADAO jsme si svými písněmi a hrami u tradičních večerních táborových ohňů získali srdce Rakušanů a věřme, že pro TOM KADAO to není poslední akce s rakouskými tomíky. 

Týden  proběhl za nádherného počasí při společných akcích v okolních horách, na krásných rakouských cyklostezkách a řekách a jsem přesvědčen, že byl inspirující pro obě strany .

 

                                              Jiří Homolka, místopředseda A-TOM ČR   

                         

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu