Pracovití hadi v Pořešíně

lukas.husek
Asociace, Chalupy

Úsloví o tom, že práce šlechtí člověka, bylo v poslední srpnový týden v Pořešíně naplněno měrou zrovna svrchovanou. Osmadvacet brigádníků z TOM Jeleni, Pěšinky a Ostříži, Lvíčci, Lotři, Veverk, Robinzoni, Dakoti, S.T.A.N., Malá Asie, Bobři a TOM Zálesák zvelebovalo celý týden pořešínské stavení. Dláždilo se, natíralo, šikovné ruce jelenů ze Sedlčan vyměnily část oplocení a zhotovily novou kadibudku. Celý pozemek je vzorně posekán, plot má nový nátěr, šestnáct kubíků dřeva je naštípáno a srovnáno ve stodole. Při tom všem nechyběla brigádní hra a část hadů- jak jsem mladé pracovité tváře s laskavostí sobě vlastní nazýval – dokonce vyrazila na točnu do Krumlova shlédnout úspěšné představení Sluha dvou pánů.

Byl to skvělý, velmi pracovní a velmi přátelský týden. Díky kytaristům Pepovi – Kudrnáčovi, Martinovi, Anežce a Fífovi, díky klarinetistovi Pinďovi, který v případě potřeby neváhal vyměnit svůj ušlechtilý nástroj za pomůcky k prošťuchování ucpaného záchodu…

V prvním zářijovém týdnu se ještě v Pořešíně dokončuje oprava zdi (dodavatelsky). Dům, který v nejbližší době čeká částečná výměna krytiny na stodole, však doslova pookřál díky šikovným mladým tomíkům.

Tomáš Novotný

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu