TOM Kadao brigádničil na Kusalínu

denisa
Asociace, Chalupy

V ideálním podzimním počasí (8.-10.září) proběhla plánovaná brigáda starších členů z TOM Kadao na Kusalínu. Všechno si výborně sedlo a výčet prací, které zvládlo 15 členů TOM Kadao udělat, je až neskutečný. Podařilo se udělat terénní úpravy za chalupou a výsledek má opravdu štábní kulturu. Oddíloví architekti předvedli koncert při opravách kamenných zídek a schodů  a svou profesi architektů nezapřeli.

Vše je opraveno v původním duchu, tak, jak to dělali naši předkové. Mezi kůlnami a dřevníkem se podařilo vytvořit prostor, který dostal název U kamenného baru a vypadá opravdu působivě.

Někteří si prožili rozkošné chvíle s Adélou (bubnová rotační sekačka) při sečení rozsáhlých pastvin patřící k této chatě. Velká skupina se vrhla na kácení stromů, které zbyly po kůrovcové kalamitě a máme tedy i dostatek dřeva na zimu. Neodradil je ani fakt, že jeden strom (pěkný macek) nespadl dle jejich pokynů na mýtinu, nýbrž na opačnou stranu do lesa.  Křovinořezy byly v zápřahu neustále a kluci vysekali mýtiny  po těžbě od náletových rostlin k podzimní výsadbě stromků.

Holky umyly okna a věnovaly se úklidu v chatě. Poté se připojily k dřevařské skupině, která prosvětlila legendární sad před chatou a mírně rozšířila příjezdovou cestu pro bezpečný průjezd terénních vozidel zajišťující obsluhu chaty. Nakonec se ještě stihl pročistit prostor za cestou od náletů. Oba večery byly věnovány grilování zeleniny, masa a bedel, písničkám s kytarou a zasvěceným komentářům snad ke všem problémům lidstva.       
Přátelé z TOM Kadao,  Kusalíno Vám děkuje!!!

                                                                                     Jiří Homolka – správce

 

PS: Společně s oddílem Kadao, po celou sobotu tvrdě makala celá rodina Jirky Homolky, který vedl práce kolem chalupy a stále přidával nové úkoly. Díky němu je Kusalínu báječné místo, i když se musí makat.                                                                               

Tom Weicht, TOM Kadao

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu