Vedoucí z TOM Kadao vyrazili na zdravotní kurz

denisa
Asociace, Vzdělávání – proběhlo

Podzim je vždy hodně nabitý. Kromě oddílových akcí KADAO, kdy jsme mimo jiné uskutečnili puťák do Žďárských vrchů, zúčastnili se akce KČT Za Posledním puchýřem v Bučovicích, se navíc ještě někteří z nás přihlásili na školení zdravotníků zotavovacích akcí, kterému se zkráceně říká ZDRAVOKURZ.

Ve dvou listopadových víkendech vyrazili Mája, Dib, Tete, Nelka, Tom a Adam na tuto zajímavou akci, kterou pořádá mimořádně skvěle již dlouhá léta TOM Kasiopea a KČT Chameleon Brno, pod dohledem Franty Froda Serbuse a  MUDr.Martiny Šišákové. První víkend se odehrál ve skautském středisku Kaprálův mlýn v Moravském Krasu a druhý v Domašově nad Bystřicí.

Je nutno dodat, že to byly víkendy náročné, ale zajímavé a zábavné. Nejednalo se totiž jen o suchopárné nalívání vědomostí do hlavy, ale velmi účelné zařazování praktických dovedností a zkoušení si informací přímo v terénu. Navíc vesměs velmi originálně zvládnutých jako hra pro dospělé.

Takže jsme zažili nejen záchranu v lesním terénu, amputované prsty v kotelnách, pomatené a šokované lidi kdekoli, hromadnou autohavárii, zhotovení nosítek a dostupných pomůcek, záchranu ve vodě, ale také týden zdravotníka na táboře, sestavení táborového jídelníčku, kontrolu lékarničky. Dozvěděli jsme se,  jak vytahovat klíšťata, chovat se při styku s kontrolami hygienických stanic, jaké používat léky, jak se chovat k nemocnému, získali jsme také představu o množství ztracené krve, no a  na závěr vše nějak zodpovědět v testech a v závěrečné práci skupin.

Bylo to skvělé, potřebné, důležité, zajímavé a navíc ještě s mnoha zajímavými lidmi, kteří sdílí podobné činnosti a mnohdy i postoje, jako my. Určitě pojedou další naši vedoucí, aby naši kluci  a holky byli ještě více v bezpečí!!!

Partě okolo Froda a Martiny VELIKÉ DÍKY, jen tak dál!!

Tom Weicht, TOM KAdao


 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu