Co se nevešlo do Tomíka z první bleskovky

denisa
Asociace

Milí přátelé, účastníci Hořcové výzvy,

níže v článku naleznete pár vydařených bleskovek na téma plnění Hořcové výzvy - příspěvek do Tomíka. Všechny se sem ale bohužel nevejdou a do časopisu se jich také vešlo jen pár.

Přejeme vám veselé počtení. Fotky naleznete v příloze i s popisky.

  • Při plnění úkolu Zůstaň hodinu pod mostem či mostkem jsme si pěkně užili. Za tu hodinu stihlo pršet, nádherně svítit sluníčko, ale i foukat velký vítr. Takže jsme si vyzkoušeli snad všechny základní podmínky počasí, jako kdyby z nás náhodou byli někdy houmelesáci J.

    Jinak na to, že jsme leželi na kamenech, tak to bylo překvapivě pohodlné, teda alespoň, když jsme si pod sebe dali batoh a tu deku.

    Andy z TOM Stopaři, Kovářská 1904

  • Podvečer 7.4 se parta Šípáků vydala spát pod širákem do nedalekého lesa. Večer strávený při ohni a vzpomínáním na zážitky z akcí a táborů. Jakmile padla půlnoc, za houkání prapodivné sovy jsme se zabalili do spacáků s pocitem, že ráno budeme muset vařit na snídani guláš.

    Angelika Maléřová (Agi), TOM Zlaté Šípy

  • Zkusíl sem zvládnút dvě minuty ve vodě. Po splnění dvúch minut ve vodě sem si řekl, že si dám ještě dvě hodiny bosky. Vadílo mně akorát, že na mňa pořád všeci voláli: On nemá boty, on je bosej! Pak sem si na to tak zvyknúl, že mňa trochu rozhodíli ti, co na mňa nic nevoláli.

    Bobek, TOM Nivnice

  • Kdo by čekal, že se hráči pustí do úkolu s takovou vervou? Chci s ostatními udržet krok, a proto se snažím plnit co nejvíce úkolů. A o to právě v Hořcové výzvě jde. Hecovat se mezi sebou a posouvat své hranice.Díky hořcové výzvě bude v České republice více vysázených líp, více dobrých skutků, méně odpadků, více zážitků, více propocených trik a více přátelství.Tyto úkoly nás opravdu posouvají dál, učí nás novým věcem a já jsem ráda, že Asociace TOM uskutečnila Hořcovou výzvu.

  • Daniela Gachová (Dajka)TOM, 1301 Tuláci Frýdek-Místek

  • Tenhle víkend jsme s taťkou a s bráchou jeli pomáhat s jarním úklidem na zámek Vranov. Byla tam super zábava! Sešlo se nás tam asi 10 dětí a dospěláci nám po práci připravili bojovku - něco jako Pevnost Boyard. Nejlepší je, že si můžeme zámek prohlédnout i tam, kam se normálně nesmí. Je to někdy trochu strašidelné, třeba když vám před nosem vyletí netopýr, ale je to super!

    Dan Šikr (10 let), TOM Práčata, Rapšach

  • Psal se rok 2018 a tři dívky si udělaly hořcový den. Když odcházely od kešky, jedna povídá:“Hele, tráva! Jdeme zkusit zapískat."

    Po několika pokusech, z kterých vznikly raději nekomentovatelné zvuky, jedna z nich zavolala mamce, aby je to naučila. A po chvíli se z nich staly mistryně. Toho dne bylo slunce dlouho na nebi a tři sličné dívky toho dokázaly ještě spoustu.

    Eldorádo, TOM Veverk

    PS: Fotku, jak pískáme na trávu, bohužel nemám, protože jsme do toho byly tak zabrané, že na fotku jsme nepomyslely. Tak posílám fotku, jak objímáme strom.

  • Letos jsme s oddílem sjížděli řeku Moravici. Úkoly jsme plnili jako diví. Cestou jsme sbírali odpadky či sháněli podpisy. Na konci jsme si chtěli splnit úkol č. 30. Já už měla splněno, protože mě před koncem shodili do vody. Když jsem byla mokrá, tak jsem se aspoň prošla v řece v dubnu. Je pravda, že jsem ve vodě nebyla jen po kotníky, ale věřím, že se to počítá.

    Šupolka, Eva Šupolová,  TOM Kadao, Opava

  • Při plnění úkolu jsme si užili legraci, zapojila se i manželka, a tak to bylo o něco snazší, protože ve dvou se to lépe táhne. Voda byla studená a mokrá… až na dno. A jedeme dál, čekají nás další zážitky, kterých se nebojíme a určitě se je pokusíme splnit.

    Greg, TOM SIRIUS

  • Troufám si říci, že Hořcová výzva doslova převrátila životy nejen tomíků,ale i jejich rodičů. A to sleduji jen náš oddíl. Naše oddílové děti lezou po stromech, spí pod stolem či ve vaně, chodí v řece či v potoce po kotníky ve studené vodě, sprchují se studenou vodou nebo zkoušejí zvedat ústy papír… Zkoušejí to vše dělat i rodiče. Fandí svým dětem, povzbuzují je. Za chvíli jdeme na náměstí udělat si nedělní piknik (nemůže to být přece v rámci oddílové schůzky). Já půjdu taky, jen na chvíli (prý mi to ale uznají), musím potom běžet na vlak, mám noční směnu. Tak ať se nám vše daří, a nejen v časech Hořcové výzvy.

    Vratislav Florián Hroch – TOM19029 Klub lesní moudrosti, Roudnice n.L.

  • Ahoj jmenuju se Huba10 je mi deset let a chodím do oddílu Lo3 Hronov. Rád plním hořcovou výzvu! V pátek 7. 4. jsem jel s mámou do Náchoda do kina Vesmír, hráli doktor Proktor a vana času. Hodně se mi to líbilo. Před kinem jsme stihli navštívit dvě muzea. Doufám, že Hořcová výzva bude i příští rok.

    Hubert Smutný-Lotři, Hronov

  • Program startujeme hromadným požíráním kukuřice a hrášku pomocí párátek, čteme si v Tomíkovi, nosíme se vzájemně na zádech, skáčeme přes švihadlo, fotíme se s hořcem a závěrem společně pějeme lidové písně s kytarou. Nádherná schůzka, společná podpora všech oddílovců, to mi na výzvě přišlo nejsilnější. A propo… moc se těším na společný výlet do ZOO.

    Jakub Šneidr – TOM Medvědí stopa, Holešov

  • Ráno vstanu a dám si rozcvičku, udělám si svačinu na výlet a bouchnu ještě 20 kliků. Pak vyrážím za oddílem na piknik na náměstí, zajdu na vyhodnocení turistických závodů a posbírám 50 podpisů. A  hurá s dětmi do bazénu, pak vyběhneme na rozhlednu a na zpáteční cestě navštívíme ještě dvě náměstí a večer na obloze 3 souhvězdí jsou jistá.

    Janka TOM 1301, Frýdek-Místek

  • Už když jsem si poprvé pročítala seznam úkolů, věděla jsem, že úkol č. 80, tedy "Ustel si na jednu noc doma na neobvyklém místě", musím splnit. A proto jsem se hned druhý den rozhodla přespat pod jídelním stolem. Mamka si o mně zprvu myslela, že jsem se zbláznila, ale já věřila, že to bude skvělý. Když nastal Den D, nachystala jsem si spacák, karimatku, polštář a samozřejmě budík. I přesto, že jsem měla karimatku a hodně měkký spacák, byla zem strašně tvrdá. Proto jsem se celou noc převalovala a narážela do židlí. No, znovu už bych pod stolem asi nespala, ale zkušenost to byla skvělá. 

    Klárka,TOM Turisťák, Rosice u Brna

  • Fotka s Hořcem nám přišla nudná, a proto jsme si vymyslely fotku s Hořcem a zároveň selfie se pštrosem. Povím vám, nebylo to vůbec jednoduché a lidé se v ZOO nestačili divit. Přece jenom volat: „Hej, pštrose, pojď sem, potřebujeme splnit úkol do Hořcové výzvy,“ je poněkud zvláštní. My jsme se ale bavily.

    Kateřina Kunorzová, TOM 1412, Otrokovice

  • Zdravím Vás, tomíci. Včerejší den byl ve znamení úkolů Hořcový výzvy, kdy jsem si vybral 8 úkolů. Byl to zrovna 3 den, kdy jsem doumýval všechno nádobí…jako bych to nedělal pořád. Čistil jsem si zuby po každém jídle, ba i dokonce v práci, tam to bylo nejlepší, když se mě kolegové ptali, co dělám. Říkám ,,plním výzvu".  Odpoledne jsem se oblékl do jarního outfitu a vyrazil pro malého do školy, pak jsme vyrazili na hřiště, kde jsem se 5 minut houpal, 1 dlouhou minutu visel a na louce, nasbíral jarní kvítí pro maminku, došli jsme domů, kde jsem vyskákal 50 schodů po 1 noze a poskládal origami jeřába a napsal 1 sloku české hymny. Hořcově výzvě zdar!

    KOMÁR, TOM 4327 Sedmička

  • Společné rodinné skládání origami jeřába nás stálo trochu vztekání a nervů. Museli jsme totiž přijít na pár záludností v návodu a kluci bývají netrpěliví, když jim něco hned nejde. Ale nakonec se dílo podařilo a na památku jsme si udělali fotku.

    Martina – Mery, TOM 1904 Stopaři Kovářská

 

  • Lesani jsou oddíl hravý,

              výzva hořce, ta nás baví.
              Sice nejsme ve vedení, avšak konec ještě není.
              Vytrvalost je naše ctnost,
              bodů budeme mít více než dost.
              V duchu fair play vše plníme,
              hlavní je, že se bavíme.
              A když možná nevyhrajem,
              důležité je, že hrajem! 

              Tabek, Lesani

 

  • Ten den jsem frčel v úkolu s dřepy, když jsem se narychlo rozhodl, že půjdu do kina. Film trval celých 135 min, takže čas dřepů nadešel hned dvakrát. Jelikož jsem vyrazil sám a neměl s sebou žádnou podporu, vyměkl jsem a vždy upaloval dřepovat na záchod. Když jsem se prodíral řadou, všichni mě soucitně pouštěli, nejspíš si říkali - chudák prostatik.

    Tetřev, TOM Zlaté šípy

  •  

    1.dubna začalo něco, co mi do života přidalo další zážitky. Začala totiž Hořcová výzva. Mám-li psát o momentálně nejvtipnějším úkolů tak je to "piknikování " s mým oddílem Tom Tuláci Frýdek-Místek. Když jsme totiž trávili závodní den v Orlové, napadlo nás, že si splnime jeden z úkolů. Když jsme si natáhli deky a pustili se do jídla, každý člověk se na nás otočil. Dále nám také mávali lidé z aut, autobusů, motorkáři a také městská policie. Tolik jsme se u toho nasmáli a věřím, že tohle nebude jediný úkol, u kterého se takhle nasmějeme. Bohužel nemám fotku nás všech tak snad bude stačit naše šílené selfie.

    Santariusová Tereza, TOM Tulác,i Frýdek-Místek

  • Bude to pohoda, říkali.

    Po chvíli nebudeš nic cítit,,říkali.

    A teda pěkně kecali.

    Nohy jsem cítila celý 2 minuty. Nejdelší v životě, nekonečný.

    Šla do toho naše trojka. Janča nedutala, Káje jsem drtila ruku. Já řvala, jak na lesy. Doslova, ve Stříbrných Horách byla kolem chaty závěj sněhu.

    Pro lezení do potoka ideální,opravdu!´

    Valerie Suchomelová,Valča,

    TOM TUŘI 4105, OLOMOUC

     


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografie: 
Zlaté šípy s Angelikou nocují pod širákemBosej Bobek z NivniceDajka Gachová tvořícíDan Šikr na VranověEldorádo a spol objímají stromŠupolka s Kadaem na MoraviciGreg mrzne s manželkouHroch plní úkol číslo třicetHuba10 žije kulturněTOM Medvědí stopa v akciBěžný hořcový den JankyTvrdé lože Klárky z TurisťákuSelfie otrokovických holek s pštrosemKomár jede...Mary a hejno jeřábůPoeta Tabek z LesanůChudák tetřev dřepuje a film spěje ke konciTuláci piknikujícíZkouška vodou Verči Suchomelové

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu