Toulavý kočárek a Turistická rodina -zapojte se do projektů

denisa
Asociace

Vážení tomíci,

ve vašich řadách je mnoho rodin s dětmi. Dovolte mi, abych vás pozvala k zapojení se do rodinných projektů, kterými jsou Toulavý kočárek a Turistická rodina.

Projekt Toulavý kočárek podporuje rodinnou turistiku. Pochodů se proto může zúčastnit kterákoliv rodina s malými dětmi (členové i nečlenové KČT. Vyžaduje se alespoň částečný přesun s pomocí kočárku.

Tento projekt už vstupuje do šestého ročníku a finančně i materiálně je podporován Ministerstvem školství a tělovýchovy ČR, Oborovou zdravotní pojišťovnou a Besipem.

Trasa pochodu Toulavý kočárek nesmí přesáhnout 10 kilometrů.

Pokud rodina s dětmi absolvuje alespoň 4 trasy Toulavého kočárku a další 2 libovolné akce rodinné turistiky (viz razítka z těchto akcí v příslušném políčku záznamníku), dostane rodič (resp. dítě) odměnu za dlouhodobou aktivitu. Suvenýr od jednoho z partnerů projektu lze vyzvednout po předchozí domluvě a předložení záznamníku Toulavý kočárek s razítky v sídle pořadatele akce Toulavý kočárek.

Záznamníky lze stáhnout na webových stránkách KČT, sekce rodinné turistiky.

Do čtvrtého ročníku vstupuje projekt rodinné turistiky pro rodiny s dětmi „TURISTICKÁ RODINA“. Cílem tohoto projektu je získání rodin pro turistickou činnost, aktivní pohyb v přírodě. Na základě registrace získá rodina průkaz s registračním číslem a razítkovací list (vše je ke stažení na webových stránkách KČT – sekce RT) a může se po celý rok účastnit jakékoliv turistické akce, která je uvedena v odborových plánech, oblastních kalendářích a celostátním kalendáři KČT.

Tato aktivita probíhá po celý kalendářní rok od 1. 1. – do 31.12. Do konce ledna následujícího roku je nutno zaslat průkaz a razítkovací list na adres:m.vincencova@gmail.com  a sekce rodinné turistiky vyhodnotí pořadí rodin do 15. února. Rodiny, které se zúčastní nejvíce akcí, získají hodnotné ceny. Ty budou předány na celostátní konferenci KČT.

Podmínky:

  • příslušníci rodiny musí být členy KČT
  • rodina se musí registrovat a zároveň si stáhnout průkaz a list na razítka
  • do konce ledna následujícího roku poslat průkaz a razítkovací list

Mnoho oddílů je organizátory akcí rodinné turistiky.

Jmenovitě to jsou: TOM Vltavský paprsek Kralupy nad Vltavou, TOM Tuláci Žďár nad Sázavou, TOM Špendlíci Zlín, TOM Azimut Napajedla; TOM Stopaři Jirkov, TOM Tuláci Bukovany, TOM Hroši Chodov, TOM Čochtani Moravská Třebová, TOM Francova Lhota, TOM Úhlava, TOM Kačeny Rousínov, TOM Kájíci  Králův Dvůr, TOM Ještěrky Brno, TOM Horolezčata Řikonín, TOM Divočáci Frýdlant nad Ostravicí, TOM Stopa Nové Město nad Metují, TOM Bobr Beroun, TOM Lišáci Přerov, TOM Ústí nad Labem, TOM Čmoudík Ostrava a TOM Šlápoty Vítkov.

Chtěla bych všem oddílům touto cestou poděkovat za velmi dobrou spolupráci.

Vážené tomícké rodiny s dětmi,

je jen na vás, zapojíte-li se do projektů rodinné turistiky KČT a kolik akcí navštívíte. Velmi rádi vás mezi námi uvítáme!

Vincencová Marie

předsedkyně sekce rodinné turistiky PR KČT

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu