Novinky z ústředí - věnujte jim, prosím, pozornost

lukas.husek
Asociace

Vážení oddíloví vedoucí,

zdravíme vás z roztockého ústředí. Rádi bychom vám opět připomněli několik informací.

  • Máte stále zájem o časopis Turista?
  • Chystáme aktualizaci Tomík tomíkovi, opravdu nechcete inzerovat ubytování?
  • Zdravokurz za 500,- neváhejte.
  • Volný termín na Polaně: od  10. 2. do 16.2.
  • Slevy RegioJet  platí jen do konce února!
  • Proč ubývá oddílů? Nabídka setkání vedoucích.
  • V Evidenci je otevřený formulář „ Žádost o materiál 2019“

Máte stále zájem o časopis Turista?

Milí vedoucí, tomíci,

jedním z bonusů za včasnou registraci je časopis Turista. Tak tomu bude i letos.

8. února posíláme do redakce objednávku na další čísla a budeme vycházet z registrace. Oddíly, které nebudou mít uzavřenu registraci do 8. 2., o tento bonus přijdou. Jde o týdenní prodloužení původní lhůty.

Vy, kteří nejste registrováni, učiňte tak prosím (nejen kvůli Turistovi). Nově je v evidenci také možnost zaškrtnout, že o časopis Turista zájem nemáte, to v případě, že by se na něj mělo někde v klubovně či ve schránce prášit…

Chystáme nové aktualizované vydání Tomík tomíkovi. Neváhejte, inzerujte!

Letos po čtyřech letech opět vydáme tištěnou verzi Tomík tomíkovi - přehled o možnostech ubytování. Krom chalup spolkových a spřátelených organizací, je zde mnoho nabídek od oddílů oddílům.

Inzerci, kterou nám pošlete, zařadíme do tištěné verze, ale také pověsíme na web: https://chalupy.a-tom.cz/objekty-a-tom. Byla by škoda, aby tam právě vaše klubovny, chalupy či tábořiště nebyly, případně byly se zastaralými informacemi. Pro vložení nového objektu i editace stávajícího použijte prosím přiložený formulář.

Mimořádná příležitost – profesionální zdravotnický kurz za skvělou cenu

Nabízíme pro vedoucí oddílů TOM starší 18 let několik volných míst v kurzu Zdravotník zotavovacích akcí dětí a mládeže Zdravokurz. Jde o intenzivní pětidenní školení (40 hodin výuky) v režii týmu zkušených lektorů pod vedením Františka Froda Serbuse. Kurz je postaven na zážitkovém principu. Nejen že dostanete potřebný teoretický základ, ale hlavně budete umět znalosti prakticky použít a vyzkoušíte si své reakce při setkání se zdravotním problémem.

Zkušenosti s prací zdravotníka vám předají lektoři s třicetiletou praxí s vedením táborů. Kurz je za velmi příznivou cenu 500,-Kč (ze standardních 2000 Kč, jiné podobné kurzy stoji 5-6 tisíc Kč), protože je spolufinancován z projektu Vzdělávání organizací VZOR. Po absolvování kurzu získáte certifikát o rekvalifikaci a můžete jezdit na tábory, školy v přírodě a další kurzy jako akreditovaný zdravotník.

Kdy?

Začátek 13. 3. v 19:00 - konec 17. 3. v 14:00

Kde?

Kaprálův mlýn, Ochoz u Brna

Pokud máte zájem, napište Lukášovi Huškovi (lukas.husek@a-tom.cz) nejpozději do 13. 2. 2019. Kvůli spolufinancování z EU projektu je nutné udělat ještě několik jednoduchých administrativních kroků, než se kurz uskuteční.

Pozor, počet účastníků je omezen! Rychlejší vyhrává :-)

Zasněžená Polana se na vás těší

Kam za sněhem? Je všude plno? Není! Na Polaně je stále ještě volný termín: 10. – 16. 2. A jak to tam teď vypadá? Mrkněte na web: https://www.a-tom.cz/clanek/18747-nechcete-jet-na-polanu-v-unoru-je-volny-termin

Tomíci mohou získat slevu 30% na jízdu s RegioJet v ČR i zahraniční! Už jen měsíc!

Vážení vedoucí,

díky jednomu z partnerů Evropských karet mládeže EYCA máme nyní možnost využít slevy 30% na jízdném na libovolné lince po České republice či zahraničí od společnosti RegioJet. Tento jednorázový kód můžete využít až do 28. února 2019.

Kde slevu získat?

O slevové kódy si napište Lukáši Huškovi nebo Ondrovi Mánkovi z ústředí asociace (lukas.husek@a-tom.cz, omanek@a-tom.cz). Jedná se o šestimístný kód, který zadáte při nákupu jízdenky. Získáte tak slevu 30% z jízdného, a to i na dětské jízdné, na které je již uplatněna státní 75% sleva. Slevový kód je platný vždy jen na jednu jízdenku. Pokud tedy budete cestovat s oddílem a budete kupovat jízdenek více, požádejte si o více kódů. K dispozici jich máme cca 300.

Kdo může slevu využít?

Slevu mohou využít všichni tomíci. Přednost však mají držitelé asociační členské karty.

Slevový kód lze uplatnit na jednu libovolnou cestu se společností RegioJet na jakékoli vnitrostátní či mezinárodní lince. Je jedno, jestli pojedete vlakem nebo autobusem. Sleva 30 % je poskytována z veškerých typů jízdného, tedy jak pro základní dospělé, tak i na studentské, dětské atd. Slevu obdržíte i na jízdenky, na kterých je již uplatněna státní 75% sleva. Prostě z vámi zvoleného typu jízdného získáte 30 % slevu. Slevový kód je možné uplatnit nejpozději do 28. února 2019.

Jak slevu na webu RegioJetu uplatnit?

Slevový kód, který obdržíte emailem, na webu funguje jako číslo speciální slevové "otevřené jízdenky". Proto je potřeba kód zadat do pole pro otevřenou jízdenku, následně vybrat libovolnou trasu, po které chcete cestovat, a pak před dokončením rezervace uplatnit tlačítkem onu 30 % slevu. Následně již standardně provedete platbu vaším oblíbeným způsobem.

Přesný návod četně obrázků naleznete na webu: https://www.a-tom.cz/clanek/18725-tomici-mohou-ziskat-slevu-30-na-jizdu-s-regiojet-v-cr-i-zahranicni

Proč ubývá oddílů? Co se s tím dá dělat?

                To je téma, které pro společnou debatu nabízejí členové vedení v čele s Tomášem Novotným.

Zajímá vás toto, ale i jiná témata? Rádi byste se setkali s dalšími vedoucími a členy politbyra a zamysleli se jak dál? Jak získat nové oddíly? Rádi bychom (v dubnu, květnu) nějaké takové setkání uspořádali tam, kde o něj bude zájem. Zatím se však přihlásilo málo oddílů.

Pokud máte také o takové setkání zájem, vyplňte, prosím tento formulář,

případně napište e-mail na omanek@a-tom.cz (výrazně však preferujeme formu dotazníku)

Oddílům, které se zatím přihlásily, děkujeme, jsou to tyto:

TOM 4710 Saturn, Plzeň

TOM 21105 Dumánci, Příbramsko,

TOM 19187 Nivnice, Zlínský kraj

TOM 19061 Krokodýl, Moravskoslezský kraj

TOM 19197 Dakoti, Liberecký kraj

TOM 21004 Sůvy, Praha

TOM 9999 Veverk, Praha-východ

(úst)

Ekonomické informace

Vážení kolegové,

od dnešního dne můžete požádat o materiálovou dotaci. V Evidenci máte otevřený formulář „ Žádost o materiál 2019“. Otevřen bude do 15. března, poté se automaticky uzavře.

V současné době ještě neznáme výsledky grantů. Předpokládáme však, že výše dotací by se mohla pohybovat v loňských číslech. Jakmile budeme znát letošní rozpočet, budete informováni o výši přidělené dotace a způsobu vyúčtování. Předpokládaný termín je konec března. Prosíme oddíly, které žádaly o materiál v loňském, ale i předloňském roce o střídmost při vyplňování žádostí.

Aktuální „Dotační kuchařku 2019“ pro vás připravíme do konce března. Najdete ji na webových stránkách  www.a-tom.cz v sekci „ke stažení“. Zatím nepředpokládáme žádné zásadní změny oproti loňskému roku.

Předpokládáme, že začátkem března již budeme moci zpřístupnit formulář na hlášení o konání jarního tábora

Stručný přehled nejaktuálnějších termínů pro I. pololetí 2019: (o otevření formulářů vás budeme vždy včas informovat)

  • do 15.3. prosím odešlete žádost o materiál
  • do 10.4. je třeba odeslat „Hlášení o konání jarního tábora“
  • do 5.6. je třeba odeslat vyplněnou „Hlášení o konání letního tábora“
  • do 30.6. prosím pošlete vyúčtování za jarní tábory
  • do 30.7. posílejte vyúčtování akcí konaných v první polovině roku a vyúčtování materiálu

Materiál pořízený z dotace – připomínáme, že je třeba vložit do evidence majetku (v elektronické evidenci) materiál, který jste pořídili z loňských dotací (tábory, klubovny, dotace materiálová, opravy kluboven, neorganizované mládeže apod.).

za ekonomický úsek Kateřina Adamcová

V příloze novinky také naleznete jednu inzerci, na slevu na ubytování, se kterou se na naše ústředí provozovatel obrátil. Nejsme s jeho aktivitami nijak spojeni.

(úst)

 


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu