Tak nás dohnali!

lukas.husek
Asociace

A v některých detailech, nerad to píšu, možná i předehnali. Liga lesní moudrosti zakoupila před asi 14 lety faru a víc než desetiletí se přátelé woodcrafteři mořili s její opravou. Dopadlo to výtečně.

Dvě století stará fara je bezesporu nejhezčím domem v Michalových Horách u Plané. Dvacítka lidí se v ní vyspí, ohřeje se u skvostných kachlových kamen, projde se márnicí (ano, ve stavení je prostor, který se kdysi dávno používal k tomuto truchlivému účelu), posedí na krásné a skvěle vymyšlené zahradě. Ta nadchne hlavně děti. Woodcrafteři, protože jsou koumesové a hloubaví lidé, vypozorovali, že malé děti opisují při běhu nejrůznější kružnice. A vyšli jim vstříc! Prcek se může spustit po hasičské tyči, proběhnout se po skvělých dřevěných špalících a pak hupnout do podzemního tunelu, odkud....hravě vyjede. Dítko běhá v radostném kruhu. Ale zpátky k vlastnímu stavení. Fara je řemeslně překrásně zvládnutá, vybavená historickými kousky nábytku, které si zrovna říkají o vlídné zacházení.

Nad farou se tyčí kostelík. Notně oprýskaný, ale též malebný. Místu dodává zajímavou atmosféru.

Z Michalových Hor to není daleko do Plané, Mariánských Lázní, Tachova, můžete se projít po pěkných lesích, vřesovištích či vyhlášených mokřadech.

Lize patří uznání a blahopřání a našim oddílům rada, aby neváhaly chalupu navštívit.

Více informací na webových stránkách Ligy lesní moudrosti.

(ton)

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu