Ekonomické informace

lukas.husek
Asociace, Ekonomika

Čtěte prosím pozorně. Termín vyúčtování táborů byl prodloužen do 15.9. Toto datum je ale třeba zásadně dodržet, pak se formulář uzavře.

Vážení kolegové,

nejprve připomínka nejdůležitějších termínů:

- do 15.9.- vyúčtování letních táborů (prodloužený termín – původně byl do 10.9.)

- do 30.9. - projekty na rok 2020 - neorganizovaná mládež a zahraniční akce

- do 30.9. – vyúčtování dotaci na materiál

- do 31.10. - vyúčtování dotací na akce obecně, opravy kluboven

- do 30.11. – vyúčtování nájmů a energií kluboven

Žádáme vás o dodržení termínu vyúčtování, elektronické formuláře se po termínu vyúčtování automaticky uzavřou a jsou nedostupné. Upozorňujeme především ty oddíly, které mají s dodržováním termínů každoroční problém. Pamatujte na to, prosím. Děkujeme.

  • Letní tábory -  termín vyplnění formulářů byl do 10.9. Bohužel v posledních letech se stává velmi často, že tento termín není dodržen. Dochází tedy k tomu, že vyplácení dotací na tábory se také opožďuje, protože je lze vyplatit až po vyúčtování opravdu všech nahlášených táborů. Vzhledem k tomu, že k dnešnímu dni stále polovina není vyúčtována, prodlužujeme termín na vyúčtování do neděle 15.9. Prosíme všechny o dodržení této prodloužené lhůty. Vyplacení táborů proběhne tedy nejdříve až ke konci října.
  • PD I - výpravy  - v elektronické evidenci jsou již otevřené formuláře na proúčtování  dotace za jednodenní a vícedenní akce oddílu – uvádět můžete akce z celého roku. Podmínkou jsou přiložené seznamy účastníků s datem narození, adresou bydliště a rozpočtem nákladů. Je třeba přiložit i kopie dokladů za uvedené náklady.  Formulář lze vyplnit  nejpozději do  31.10. Po tomto datu se formulář uzavře.
  • Zelené víkendy, Regionální akce, Pohádkový les, Výchovné akce – v elektronické evidenci jsou zpřístupněny formuláře k vyúčtování jednotlivých aktivit oddílu (těch, které nejsou uvedeny v PD I-výpravách). Požadavky budou uspokojeny pouze za předpokladu, že po vyplacení dotací za tábory a výpravy zbydou volné dotační prostředky. O tom vás budeme informovat nejdříve začátkem listopadu. Nicméně i zde je datum pro odevzdání vyúčtování do 31.10. Případné přeplatky desátků budeme vracet na vaše účty.
  • Nájmy a energie kluboven – předpokládáme, že i v letošním roce bude možné požádat o dotace na nájmy a energie kluboven. Formuláře zpřístupníme začátkem listopadu. Na vyúčtování bude čas do 30.11. kdy se formuláře uzavřou.
  • Projekty na rok 2020 –  neorganizovaná mládež a zahraničí – v evidenci jsou zpřístupněny formuláře na žádosti o dotace pro zahraniční cesty nebo akce určené neorganizované mládeži. Vyplněné formuláře je třeba odeslat nejpozději do 30.9.

Stále častěji se ve vyúčtování objevují náklady pouze na občerstvení. Metodické pokyny MŠMT dotovat tuto položku neumožňují. Výjimku tvoří pouze nákup potravin na zajištění stravování.  Rozhodně sem však nepatří občerstvení u stánku nebo zastavení se s dětmi v restauraci jen např. na limonádu a zmrzlinu apod. Dotovat lze jen nezbytně nutné náklady akce. Dejte na to prosím pozor! 

Za ekonomický úsek  Kateřina Adamcová


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu