Sbírkové dny Světlušky 2019

denisa
Asociace

Další ročník je za námi. Tento rok se dokonce zvýšil počet oddílů, které se do sbírky přidaly. S pokladničkami po městech poletovalo  18 oddílů. To je o tři více než minulý rok. Děkujeme nováčkům, kteří se k této charitativní akci přidali. Nově světlušky prodávaly kolemjdoucím svítící ponožky, hrací karty nebo zubní kartáčky. 

Zúčastněné oddíly, které vytrvala a nadšeně sbíraly, jsou tyto:

TOM Trilobit Beroun, TOM Veverk Brandýs nad Labem, TOM Rokytná Brno, TOM Oftalmo Brno, TOM Chippewa a Dakot, TOM Zálesák Hlučín, TOM Pěšinky a Ostříži Hradec Králové, TOM Kamínek Chropyně, TOM Tuři Olomouc, TOM Kadao Opava,, TOM Sedmička Ostrava, TOM Otrokovice 1412 a 1419, TOM Robinsoni Poděbrady, TOM S.T.A.N. Praha, TOM Práčata Rapšach a TOM Zlaté šípy Valašské Meziříčí.

Děkujeme mnohokrát všem za chuť a snahu, se kterou se zapojili. Zejména také za výdrž a pravidelnost těm oddílům, které už "světluškují" po šesté, tedy každý rok.

 

Světlušky poprvé v Chropyni

Ve středu 11. září se vydaly tři dvojice kamínkovských světlušek do ulic městečka Chropyně s kasičkami a s předměty s logy světlušek. Sluníčko krásně svítilo, i když tak zrána už moc nehřálo. To nás ale neodradilo.

Jedna skupinka byla na náměstí Svobody, druhá  kolem zdravotního střediska a části ulice Moravské, třetí u ZŠ J. Fučíka a části ulice Moravská. Odpoledne ještě skupinky prošly další ulice našeho městečka. Dařilo se a setkávali jsme se s příjemnými obyvateli, kteří ochotně přispívali do kasiček a vybírali si nabízené předměty, které jsme postupně všechny prodali.

Děkuji všem Kamínkům, kteří se podíleli na této akci. Jsem ráda, že se sbírka vydařila a těším se na další spolupráci.

Hana Paňáková, TOM Kamínek, Chropyně

 

Světlušky v Ostravě

Náš oddíl TOM Sedmička Ostrava se letos rozhodl přidat do sbírky Rozsviťte to s námi.

Vyrazili jsme do okolí naší klubovny v Ostravě - Porubě a snažili se oslovit co nejvíce lidí, abychom měli co nejvyšší výtěžek z dárkových předmětů.

Mile nás překvapilo, kolik lidí se zapojilo do této akce a už se těšíme na příští rok, kdy i my budeme moci opět přispět svou činností na dobrou věc. 

 

Ivana Černíková, TOM Sedmička, Ostrava

 

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu