Imaginárium bratří Formanů ve Vrtuli

denisa
Asociace

Hravá výstava Imaginárium Divadla bratří Formanů a jejich přátel okouzlila již několik českých měst a dokonce i Paříž. Nyní zavítala do Vrtule - světa her a poznání ve Valašském Meziříčí. Parta umělců během několika dní podkrovní místnost Vrtule změnila k nepoznání. Divadelní kulisy, loutky, hejblátka oživily podkroví snovým pohádkovým světem.

V sobotu po třetí hodině odpolední uvítal zvědavé návštěvníky Matěj Forman. Vtipně představil příběh Imaginária a za doprovodu rodinné kapely Dostálů proběhlo ryze valašské uvítání. Dveře Vrtule se otevřely a ti, kdož nalezli kouzelnou dřevěnou myšku, směli jako první nahlédnout do tajuplného světa Imaginária. Ostatní se s chutí pustili do tvoření v dílničkách Terezy Komárkové a Lucky „Valašky“ Bartoňové.

Pohádkový svět si získal nejen děti, ale i dospělé. Svou fantazii převedenou do hravé podoby zde představují umělci Matěj Forman, Renata a Martin Lhotákovi, Tereza Komárková, Pavel Mecek, Josef Sodomka, Lucka „Valaška“ Bartoňová, Veronika Podzimková, Irena Vodáková a Jana Paulová. Při instalaci výstavy spolupracoval Petr Passler, Igor Schmidt, Philippe Leforestier a Jakub Hradílek.

Přijďte i vy nahlédnout do oživlého snového světa!

Výstava potrvá do 9. května. 


Ivo Hop Skoček, TOM Zlaté šípy, Valašské Meziříčí

 

Video ukázka:https://youtu.be/Vpe8DWtTNwQ

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu