Pomoc tomíků nadačnímu fondu Světluška bude v letošním roce klíčová. Přidá se váš oddíl?

denisa
Asociace

Letošní Sbírkové dny pro Světlušku budou klíčové. Očekává se totiž, že systém sociálních a volnočasových služeb pro těžce zrakově postižené, který právě tento nadační fond poslední dekádu pomáhal budovat, bude kvůli koronavirové pandemii v roce 2021 ve velké finanční nejistotě. Výtěžek ze sbírkových dní tvoří až třetinu celkového objemu financí, které do tohoto systému Světluška každý rok rozdělí. V loňském roce vybrali dobrovolníci 4,84 milionů Kč. 

Světluška tedy letos v září bude potřebovat každého dobrovolníka, aby tento systém služeb pro těžce zrakově postižené nepadnul.

Zároveň je pravděpodobné, že v září na školách nebude tolik možností studenty (dobrovolníky) z výuky uvolnit. Zde můžeme pomoct právě my, oddíly tomíků. Přeci jen jsme trochu flexibilnější a můžeme ve městech pořádat sbírku odpoledne po školní výuce. 
 
Samozřejmě přihlášení do sbírky bude vnímáno v kontextu aktuální situace v září. Sbírkové dny se budou realizovat pouze tehdy, pokud nebudou v Česku uplatňována opatření, která by byla v rozporu s formou sbírkových dnů.
 
Systém přihlášení oddílu do sbírky je letos výrazně jednodušší. Světluška vytvořila online formulář na www.svitis.cz, kde se můžete rychle zaregistrovahttps://svitis.rozhlas.cz/chceme-se-zapojit-8162635 .  
 
Sbírkové dny budou probíhat od 7. do 11. září 2020. Je na vás, zda se zúčastníte jen jeden den nebo všech pět dní non-stop. Prodávat se budou svítící zubní kartáčky, hrací karty a papírová tykadla.
 
Tento rok budeme opravdu upřímně rádi, když se do sbírky s vaším oddílem zapojíte. 
 
Projděte si pro zajímavost web http://www.svitis.com a schválně - kolikrát tam narazíte na tomíky?
 
Anežka Klabanová
Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu