Táborové novinky z České rady

lukas.husek
Asociace

K obnovení činnosti dětských organizací od 11. května

webu MŠMT citujeme:

V rámci uvolňovacího scénáře při epidemiologické situaci přijala vláda ČR usnesení dne 30.4.2020 č. 490, které umožňuje pořádat také spolkové či vzdělávací akce od 11.5.2020 v počtu do 100 osob za dodržení dalších povinných opatření a to zejména povinného nošení roušek (ochranných pomůcek nosu a úst) nebo dodržení rozestupů 2 metry a zajištění nádoby s dezinfekčním prostředkem na dezinfekci rukou.

Je vhodné zajistit zvýšenou hygienu místností a chodeb, míst k sezení a stolů, pomůcek, nástrojů a materiálů včetně jejich dezinfekce a používat osobní ochranné pomůcky, pokud to stav epidemiologické situace vyžaduje.

 

Další důležitý krok na „cestě k táborům“ – setkání s hlavní hygieničkou

Schůzka ČRDM a signatářů našeho otevřeného dopisu s MUDr. Jarmilou Rážovou Ph.D. se uskuteční v úterý 19. 5. v Senátu, v kanceláři senátora MUDr. Lumíra Kantora, Ph.D., předsedy Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu PČR. Obsahem jednání bude rozbor epidemiologických opatření na táborech, které jsme připravili, a snaha zjistit finální postoj Ministerstva zdravotnictví k naší problematice pro léto 2020.

O výsledcích setkání Vás budeme informovat.

 

Tábory – téma minulého týdne ve Zprávičkách na České televizi

Celý týden od 24. do 30. 4. děti psaly do pořadu Zprávičky svoje pocity, myšlenky, naděje i obavy na téma letošních táborů. Počet odpovědí svědčí o tom, že dětem tábory hodně leží na srdci...

Taky se natáčelo u mladých hasičů v Borovanech nebo v Deštné, kde se tábory konají 30 let.

Štáb pořadu nechyběl ani u jednání expertního týmu ČRDM a lékařů ohledně návrhů hygienických doporučení pro letní tábory 2020. „Výsledkem budou možná opatření, jejichž doslovná implementace je závislá na aktuální epidemiologické situaci a proporčně odpovídá velikosti akce,“ řekl předseda ČRDM Aleš Sedláček.

V delším rozhovoru promlouvá předseda ČRDM k dětem na Instagramu Zpráviček, který sleduje hodně dětí.

Reportáž ve Zprávičkách si můžete pustit zde:

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10265744641-zpravicky/220411000160501


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu