Lotři objevovali Moravu

denisa
Asociace

Ke každému létu neodmyslitelně patří sjezd vody. Vodáctví má u Lotrů dlouhou tradici, proto jsme se s našimi staršími kluky na takové vodácké dobrodružství vydali. Bravurně sjíždíme peřejnaté horní úseky řeky Moravy a před sebou máme přes 60 km na vodě, které musíme zvládnout nejdéle za 4 dny. Později se ale ukázalo, že to naše krátké putování nebude taková legrace.

Čelíme nástrahám počasí, přenášíme 17 jezů a všechny své věci včetně stanů, jídla, spacáků si vezeme na lodi. Stačilo by jediné „cvaknutí“ a z nadšeného dobrodruha se náhle stává promočený dobrodruh. Každý den v jiném kempu, každý den stavění a bourání celého tábořiště, jídlo si připravujeme ve dvojicích na plynovém vařiči. Na každém jezu na řece je třeba těžkou loď nejprve vyložit, pak přenést a opět naložit. Ubývají síly a řeka nám chystá mnoho překážek na přenášení a obeplutí.

A pak, když už si říkáme, že jsme na konci, nastoupil jeden malý drobný nepřítel. Komár. Tisícovky komárů. V úseku, kde již řeka moc neteče a kroutí se v zapadlých údolích malebné Moravy, sháníme na poslední chvíli obchod a vykupujeme poslední repelenty. Po 4 dnech plavby jsme v cíli naší cesty -  Olomouci. Jsme unavení, plní štípanců, spálení od slunce, ale rádi, že jsme spolu. Za tu krátkou dobu jsme se hodně poznali a každý se o sobě a ostatních dozvěděl hodně věcí.

Lotři po týdnu dovedou postavit stan za 3 minuty, složí si plynový vařič a uvaří si večeři, dokážou se postarat o svoje věci, každý den vybalují a zabalují tábořiště, večery tráví u ohně a povídání, a když se přenáší jez, vzájemně si pomáhají. Tady se tvoří životní hodnoty a postoje.

Už se zkrátka nemůžeme dočkat, kam si naplánujeme další vodácké putování na příští léto.

Ostatně třeba právě vaše dítě bude také u toho. V září totiž přijímáme nové členy. Tak přijďte!

Karel Neuschl, TOM Lotři Hronov

Kontakt:

info@lo3.cz

775 031 950

Fotografie: 

Komentáře

Milí Lotři,
jste skvělí. Přesně takové akce dávají naší oddílové činnosti smysl. Prožitek okamžiku, kdy se účastníkům dostává to nejcennější - naučit se o sebe postarat a v týmu překonat vzniklé překážky. Lepší výbavu do života si snad ani nelze přát.
Klaním se před vašimi vedoucími, že jdou touto cestou.

Zdraví Vás Jirka Homolka, TOM 7331 Vsetín


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu