Oddílový rok startuje za pár dní

lukas.husek
Asociace

Milí vedoucí,

zdravím vás po - věřím zdařilém - létě. Doufám, že se těšíte dobrému zdraví a že jste hotovi obnovit oddílovou činnost v běžném provozu od září, tak, jak jste byli zvyklí v době předkoronavirové.

Několik málo z vás se dotazovalo na ústředí na další postup stran schůzek, roušek.  Jaký že má být?

Normální, mohu jen napsat. Opatrný, ale jinak normální.

Vládní pravidla se mění dynamicky ze dne na den, to všichni sledujeme. Je to občas až úsměvné.

Pro naši oddílovou činnost to znamená

  • normální zahájení oddílového roku
  • informaci pro rodiče, tak, jak jste byli zvyklí, snad jen s dovětkem, že v rámci svých možností a zdravého rozumu budete významně dbát na hygienu rukou, přirozené a rozumné rozestupy a že se při oddílových akcích vystříháte... například pití žluté limonády jedním brčkem v rámci jedné družiny, nedej Maďar v rámci celého oddílu.

K nošení roušek na schůzkách či výletech není důvod, pokud tedy nežijete v regionu, kde na hygienickém semaforu bliká jiná barva, než ta správná.

V podzimním Tomíkovi vám napíšeme, jak dopadly naše tábory – věřím, že se s námi o zážitky včas podělíte (uzávěrka je 20. září, pište stručně a pošlete i pár fotek, prosím) Co se nevejde do časopisu, rádi pověsíme na internety a fejsbůky.

Co se teď ve spolku děje?
Dobíhají poslední tábory, ve Sloupu kvasí jistě skvělá Česká táborová škola, v Rožmberku se pilně brigádničí na naší velké akvizici, budoucí vodácké základně. Běží i Frýdlant/Pstruží, dům, který postupně vybavujeme a vylepšujeme a který už od června hostil několik stovek návštěvníků. Zkraje října zasedne právě v tomto  novém objektu spolkové vedení.

Na Kusalínu finišují práce na vodním vrtu a Kamenka je perfektně vyprtěná.

 

Nás na ústředí čeká na podzim příprava projektů všeho druhu. Držte nám v tom palce, peněz přes všechny vládní sliby v našem ranku zřejmě nepřibyde, tak kéž bychom byli aspoň na letošních číslech.

Milé vedoucí, milí kolegové, přeju dobrý a zdravý start do dalšího oddílového roku.

Tomáš Novotný


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu