S oddílovou činností ještě zůstáváme u počítačů. Ale nenudíme se, hrajeme hry na dálku.

denisa
Asociace

Začalo se blýskat na lepší časy. Zatím jen za horama a fakt slabě, ale začalo. Ani přesun do nižšího stupně covidového nebezpečí na ministrově PSU však želbohu neznamená, že můžeme obnovit naši spolkovou činnost tak, jak bychom chtěli.

Nejméně do 12. prosince  platí, že naše oddílová  činnost s dětmi  do 18 roků není možná. Je to vládní nařízení, covidově zuby cení.  Mějte to prosím na paměti i vy, kdo se snažíte udržet oddílový chod a do pravidelného oddílového života se velmi těšíte.

Nic vám nebrání poslat děti třeba na dvoreček či do lesa, ale pouze s rodiči či samotné, tedy ty větší, a řídit je jaksi přes počítač, s připomenutím, že v  partičce oddílových  kamarádů to želbohu zatím nejde.

Inspirací pro tyhle distanční (věřím, že krátící se) dny vám budiž náměty a  nápady kolegyň a kolegů vedoucích, kteří se tu a tam sejdou onlajn a rádi se o svá moudra podělí.

Co můžete podniknout, co si s tomíky zahrát?

Kimovka

​Vedoucí připraví na zem X předmětů, na které posléze zaměří svou kameru. Po určitě době kameru vypne a tomíci si zapisují, co si zapamatovali. 

​Inspirace: TOM Hvězda severu - Josef Fiala, Ondra Svida 

Prospektoři

Vedoucí nasdílí tabulku například 10x10 polí. Děti na nich postupně odkrývají pole (A4, C9 apod.) s cílem najít uhlí, zlato a jiné cennosti (každý za jiný počet bodů). Na poli, kde nic není, je úkol pro všechny či jen pro toho, kdo pole odkryl (dřepy, skoky, někam doběhnout atd.). Cílem je sebrat co nejvíce bodů.

Inspirace: TOM Rokytná - Regina Böhmová

Bingo

  • Varianta 1 - předem nahlásit, aby si tomíci připravili tabulku 5x5 polí a do ní zapsali vybraná čísla 1-99. Vedoucí pak na online schůzce hlásí náhodná čísla a tomíci čekají na bingo = vyplněná všechna pole.
  • Varianta 2 - místo čísel si zakreslí turistické (mapové) značky, vedoucí pak uříká jejich názvy, tedy děti musí značky znát, jinak nevyhrají.

Inspirace: TOM Dakoti - Véna​ Křepelák​, ​TOM Rokytná - Regina Böhmová

Další nepřeberné množství her na ven i na doma naleznete zde:


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu