Využijte služeb Google pro neziskovky zdarma

Ondra
Asociace

Google nabízí uživatelům několik typů účtů, některé z nich jsou zdarma, za některé se platí. Nejznámějším je klasický osobní účet s koncovkou gmail.com. Ten si můžete založit zdarma a Google vám k němu nabídne 15 GB úložiště na Google Disku. Dalšími typy jsou pak účty pro firmy, školy a účty pro neziskové organizace. Právě službám pro neziskovky (tzv. G Suite pro neziskové organizace, služby se postupně přejmenovávají na Google Workspace) se budeme věnovat.

Tomíci takové služby od Google využívají a to díky službě Techsoup (https://www.techsoup.cz/) a mohou tak využívat služby, za které firmy musí platit. V tzv. službě G Suite pro neziskové organizace můžete získat:

  • Neomezený počet uživatelů a 30 GB cloudového úložiště pro každého z nich na Google Disku

  • Sdílené Disky s neomezenou kapacitou

  • Gmail, Kalendář, Disk, Dokumenty, Google Meet, Google Chat a další

  • Videokonference až pro 100 lidí prostřednictvím Google Meet

Pokud byste chtěli tyto služby zdarma využívat, máte 2 možnosti. První z nich je využít nabídky ústředí tomíků a založit si email a účet na doméně tomici.cz a to v podobě vasoddil@tomici.cz (např. stopari@tomici.cz) nebo email pro konkrétní osobu v podobě jmeno.prijmeni@tomici.cz. Po založení takového účtu můžete využívat emailovou adresu pro komunikaci s rodiči, členy apod. Případně pouze využívat dodatečné služby pro neziskovky, které popisujeme výše.

Tomíci mohou vytvářet neomezený počet takových účtů, pokud byste se tedy rozhodli založit takový přístup všem vedoucím, či vašim členům, není to žádný problém.

Pro založení účtu stačí vyplnit tento registrační formulář, případně se obrátit na Ondru Šejtku (ondra@a-tom.cz), nebo Tomka Hurta (tomek@a-tom.cz). Účet vám zařídíme a do emailu vám dorazí přihlašovací údaje.

Druhou možností je využívat služby pro neziskovky na vaší oddílové doméně. Pokud vlastníte doménu 2. řádu (např. tomstan.cz, tom-dakoti.cz apod.) můžete váš oddíl zaregistrovat ve službě Techsoup a přes ní pak vstoupit do Google pro neziskovky, kde si napojíte služby na vaší doménu. Poté budete mít možnost zakládat neomezený počet uživatelských účtů na vaší doméně, např. vedouci@tomstan.cz, karel@tomstan.cz apod.

Pokud doménu nemáte, je možné si jí zakoupit u mnoha webhostingových společností. Její cena je v řádu nízkých stokorun ročně. Na Internetu stačí vyhledat výraz “domény” a zobrazí se vám celá řada poskytovatelů. Zde si nemusíte kupovat celý hosting webových stránek, apel pouze doménu. Pokud byste rádi koupili konkrétní doménu pro váš oddíl a měli jakékoliv dotazy, neváhejte se na nás obrátit - Ondra Šejtka (ondra@a-tom.cz), Tomek Hurt (tomek@a-tom.cz)

Co je to vlastně ten Techsoup?

Techsoup je program pro neziskové organizace, který nabízí levnější software a hardware. V Česku má Techsoup technicky na starosti Sdružení VIA, z. ú.. Na webových stránkách https://www.techsoup.cz/ můžete zaregistrovat váš oddíl a po schválení registrace využít nabídku slev na software. Např. licence grafického programu Zoner vás díky Techsoupu vyjde místo 1500 Kč cca na 150 Kč ročně. Díky Techsoupu je pak možné získat služby Google pro neziskové organizace zdarma, k dispozici jsou však i licence k programům od Microsoftu a řada dalších slev apod. Techsoup rovněž během roku pořádá řadu seminářů a webinářů, které jsou především to techničtěji založené tomíky velmi inspirativní, semináře jsou navíc zdarma.


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu