Co by bylo na Velikonoce, kdyby covidu nebylo

denisa
Asociace

Kadeti z Červeného Kostelce zavzpomínali na uplynulé Velikonoce a jejich tradiční akci. Jak by to i letos bylo bývalo pravděpodobně probíhalo, si můžete přečíst níže.

 Ahoj tomíci!

Dnes je začátek Velikonoc, a tak bychom se ráno probouzeli kdesi v Bludově u našeho vodáckého kamaráda Jury v tělocvičně místní základní školy.  Ano, i Zojka a Miky by museli vstávat a vylézt ze spacáků a vyběhnout si na rozcvičku. MFka samozřejmě poslední, ale tentokrát za ním poběží ještě Bubák, protože nebude moci najít oddílové tričko. Po snídani od Lenky a Milky, bychom se začali cpát a soukat do neoprenů, botiček a vest. George by zas nemohl narvat nohu do boty, ale Pajda a další čtyři vedoucí by mu pomáhali a tak by to dopadlo. Čáryfuk by hledal helmu a Filip termotriko, ještě že tam bude Míval, ten všechno najde. Áňa nebude moct najít vestu, protože tu její bude mít na sobě Pepka. A Krištof bude hrabat v batohu sušenky, které nejspíš s Dominem snědli už včera, cestou v buse. Prostě taková klasika na Moravě.

 A pak bychom vyrazili. "Nemáme Tondu!!!" bude volat za volantem autobusu Míra. „Ale jó, je pod sedačkou", bude hlásit Bára se Šťovíkem, „jen tam hledá bonbóny!". OK. Pak by Ťuky připojil káru a jeli bychom do Hanušovic k pivovaru. Než bychom vyložili a nafoukali lodě, Karbous s Bleskem by poskládali posádky. A vyrazili bychom. Po pár metrech budeme mít prvního letošního čochtana. Všichni budou nadšení, jen Venda se Žížalou se ze všech sil budou snažit dohrabat z ledové vody na břeh. A protože to nejsou žádná „vořezávátka“ tak po chvilce budeme pokračovat dál. Nebude to ovšem pro dnešek poslední čochtan. I Franta s Drobkem si zaplavou v ledové Moravě a chvíle nepozornosti bude stačit k tomu, aby Márovi o ulomenou větev vypadla do studené vody Natka. Ještě, že ji Pumpič se Smajlíkem rychle vyloví z náruče jarní Moravy. Takže jenom „poločochtan“.  A pro ty, co to neviděli na vlastní oči, to stačí Wetu natočit na kameru.

Na oblíbené zastávce na dětském hřišti u mostu v Bohdíkově si prohrajeme a pohoupeme se.  Mišelin a Štěpán budou při návratu k lodím nějací zelení z toho, jak je Čudla zuřivě točil na kolotoči. Na konci plavby Vlčák zkušeně roztopí ohníček a Turbína nás u pečení buřtů pobaví několika vtipy. Vše po sobě uklidíme a na břehu si nařežeme proutky na pomlázky a vyrazíme zpět do školy. Večer upleteme dynovačky, Meloun nám poví strašidelný horor a půjdeme spát. 

Takhle by to asi nějak bylo, ale bohužel letos nebylo. Naším malým plavčíkům i větším kormidelníkům se už po Moravě stýská, stejně jako vedoucím.

Tak si prolistujeme alespoň loňskou fotoknihu a zkoukneme super Wetu videa.  A věříme, že příští rok zase vyrazíme s kamarády směr Bludov a velkým zážitkům.  AHOJ !

                       za TOM 19208 Kadet Červený Kostelec, sepsal Karbous. (Jan Hanuš)

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu