Vodácká základna v Rožmberku - otevřena!

lukas.husek
Asociace

V sobotu 5. června tomíci slavnostně otvírali novou vodáckou základnu v Rožmberku nad Vltavou. Nezalekli se deště a za vydatné přeháňky, hlasitého vítání vyloďujících se vodáků a zpěvu lidových písní to dali vědět všem v okolí.

Odhalili například originální vývěsní štít a svítící tabuli, takže už tomíky a Asociaci TOM na pravém břehu Vltavy nejde přehlédnout. Dobově zrekonstruovaný dům se chlubí původními prvky z časů, kdy byl ještě židovským kupeckým domem. Z dílny Zlatých šípů do něj přibyly i všelijaké veselé dřevěné hrátky, které doplnila tvůrčí dvojice Tadeáš Klaban a Honza Rydlo a vznikl tak malebný svět, který pohltil nejen přítomné děti. Nakonec se v sobotu počasí umoudřilo a  podvečerní slunce a grilování udělalo příjemnou tečku za čtyřletou náročnou rekonstrukcí, na které se kromě stavební firmy podílelo celé ústředí Asociace TOM a mnoho mladých brigádníků.

Ostatně si všechno prohlédněte ve fotogalerii. O základně se píše dokonce i v dnešní MF DNES (7.6.2021), v příloze Jižní Čechy. 

Anežka Klabanová, foto Tomáš Fúsek

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu