Konec levné energie postihne i tomíky

lukas.husek
Asociace

Vážení přátelé,

dalo se to čekat, ale stejně je velmi nemilé, že k tomu došlo. Nadále se budeme muset obejit bez služeb společnosti, ke které jsme se přidali na výzvu kolegů skautů před několika lety. Postihne to nejen domácnosti, ale též naše spolkové chalupy.

Velmi mne mrzí, že vám tuto zprávu podávám, ale je to realita dnešních dní.

Tomáš Novotný

PS: Pro nejčerstvější aktuality sledujte web Skautské energie - https://www.skautskaenergie.cz/

Skautská energie přichází o současného dodavatele plynu a elektřiny

Vážení zákazníci Skautské energie, 

jistě jste zaznamenali dramatickou situaci na trhu s energiemi. Cena zemního plynu a elektřiny vzrostla od loňského října zhruba pětinásobně. Globální energetická krize je zcela mimo kontrolu dodavatelů, tento týden zkrachoval největší alternativní dodavatel v Česku s bezmála milionem zákazníků. 

Podle našich informací se bohužel v následujících dnech chystá přistoupit k ukončení dodávek plynu a elektřiny i náš současný dodavatel Kolibřík Energie. 

V tuto chvíli je už jasné, že se na Kolibřík Energie, ani na jejich mateřskou firmu Armex group, nemůžeme do budoucna spolehnout. Jelikož jsme tento postup vyhodnotili jako porušení smluvních závazků dodavatele, okamžitě jsme zahájili právní kroky a zároveň jednáme s dalšími dodavateli energií v ČR, abychom zachovali i ve stávající situaci pro zákazníky Skautské energie co nejvýhodnější možné ceny. Bohužel k dnešnímu dni jsme zatím žádnou přijatelnou nabídku na trhu nezískali.  

Jsme si závažnosti situace plně vědomi, chápeme, jak dopadá na jednotlivé domácnosti, a děláme, co je v našich silách, abychom ji pro Vás vyřešili co nejlépe a co nejrychleji.

Co čeká zákazníky Skautské energie v následujících dnech: 

  • Dosavadní dodavatel Kolibřík Energie ukončí dodávky všem odběratelům Skautské energie pravděpodobně k 18. říjnu 2021. Bude o tom informovat e-mailem. 
  • V následujícím měsíci pošle Kolibřík Energie všem zákazníkům závěrečné vyúčtování. Ve všech otázkách vyúčtování a závazků je třeba komunikovat přímo s dodavatelem.
  • Pravděpodobně počínaje 19. říjnem přechází všichni zákazníci Skautské energie na tzv. dodavatele poslední instance. Ti je budou v nejbližších dnech sami kontaktovat ohledně nastavení záloh, cenových podmínek atd. Není tedy třeba podnikat žádné kroky. 
  • Přechod od dodavatele Kolibřík Energie na dodavatele poslední instance proběhne automaticky a nedojde při něm ani na okamžik k přerušení dodávky energií
  • Věnujeme energii zjištění, jaké kroky je třeba podniknout, pokud se v této situaci rozhodnete Skautskou energii opustit. Na webu k tomu připravíme jasný návod.

Zákazníků, kteří zatím pouze vyplnili plnou moc nebo formulář na webu a zatím nemají smlouvu s Kolibřík Energie, se tato situace netýká, stále spadají pod svého stávajícího dodavatele. Dáme jim vědět, jakmile budeme mít novou nabídku.
 
Zákazníkům, kteří již mají smlouvu a čekají v nejbližších týdnech na připojení (a tedy nepřejdou k dodavateli poslední instance), pošle společnost Občanům s.r.o. nabídku od vlastníka dodavatele Kolibřík Energie - společnosti Armex group, kterou mohou, ale také nemusí přijmout. 
 
Zákazníky, kteří plánují převedení do Skautské energie od prosince dál, budeme kontaktovat s nově vyjednanou nabídkou, jakmile budeme vědět podrobnosti. Pak se sami rozhodnou. 

 

Jsme v tom společně a stále jsme tu pro vás. V tuto chvíli zřizujeme call centrum, které začne fungovat během velmi krátké doby. 

Všechny potřebné informace najdete na webu Skautské energie a pokud budete mít specifický dotaz, můžete nás kontaktovat a my se vám ozveme zpět. 

 

Novou nabídku řešíme intenzivně se všemi důvěryhodnými dodavateli na trhu. Jakmile ji budeme mít vyjednanou, představíme vám ji a vy se rozhodnete, zda budete pokračovat s námi nebo si sjednáte individuální smlouvy jinde.

U dodavatele poslední instance je možné setrvat až 6 měsíců. To nám dává čas k nalezení nového výhodného řešení pro všechny.

Pokud se rozhodnete jednat na vlastní pěst, pochopíme to. Nebuďte ale prosím ukvapení a u každé individuální nabídky důkladně zvažte cenu, důvěryhodnost dodavatele i délku fixace. Několik týdnů v režimu poslední instance je z dlouhodobého hlediska výhodnější, než zafixování extrémně vysokých cen na neúměrně dlouhou dobu. Alternativním řešením pro Vás může být také uzavření smlouvy na dobu neurčitou s jiným dodavatelem a následný návrat ke Skautské energii, pokud budete s nově vyjednanými podmínkami spokojeni. 

Stávající situace nás velmi mrzí. Pevně však věříme, že se trh s energiemi brzy stabilizuje a budeme prostřednictvím Skautské energie moci dál nabízet výhodné ceny zákazníkům a společně podporovat rozvoj skautingu.

Brzy se ozveme s informacemi o dalším vývoji.

S úctou 

Tomáš Slavík
ředitel Skautské energie


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu