Na chalupách podraží energie. Kvůli obecnímu poplatku se zvýší cena i ve Sloupu

denisa
Asociace

Všem, kdo rádi jezdí na naše chalupy....

Ke vší mizerii, která je kolem, musíme k 1. prosinci neradi zvýšit ceny energií na chalupách. U elektřiny to nebude tak drastické, půjde o jednu až tři koruny za kWh. Horší to bude s plynem, kde cena vyletěla násobně výše.

Vy, kdo jezdíte do ubytovny ve Sloupu, případně si tu a tam pronajmete herberk, zatněte prosím zuby. Snad máme trošku naději, že ceny půjdou časem dolů, ale zatím je to zvýšení veliké. V obou jmenovaných objektech se plynem topí a ohřívá voda, tedy spotřeba je velká.

Navíc obecní úřad vymáhá rekreační poplatek 30 Kč za ubytovaného staršího 18 roků a vybral si k tomu fakt skvělou dobu. Dobrou zprávou ale je, že od tohoto poplatku jsou podle Zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích také osvobozeny osoby pečující o děti do 15 let na organizovaných pobytech (s výjimkou akcí v poměru rodinném nebo obdobném). To jsou tedy standardní akce našich oddílů. A také jiné podobné akce, u kterých je zajištěna péče o děti (odborný dozor - učitelé, vychovatelé a další odborný personál - kuchařky).

Samozřejmě budeme rádi, když na naše domy nezanevřete, budujeme a udržujeme je pro tomíky a další hosty.

 

Ústředí


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu