ČRDM hledá mladé ambasadory Strukturovaného dialogu s mládeží

denisa
Asociace
 
Projekt Strukturovaný dialog s mládeží se věnuje zapojování mladých lidí do dění okolo nich, občanskému vzdělávání a zahrnování názorů mladých lidí do rozhodovacích procesů. Projekt koordinuje Národní pracovní skupina, složená ze zástupců ministerstev, organizací a mladých lidí.
 
Témata Dialogu vycházejí z Evropské strategie mládeže - zejména z cílů mládeže, které si sami mladí lidé stanovili během konzultací. 
Konzultace probíhají v 18měsíčních cyklech. V současném, 9. cyklu, se zabýváme tématem Udržitelná zelená Evropa a Inkluzivní společnost, s důrazem na mezigenerační dialog. Je pro ČR o to důležitější, že je součástí tria předsedajícího Radě EU (Francie-Česko-Švédsko). Co jsme společně naplánovali, si můžete přečíst tady.
 
Co děláme konkrétně? Pořádáme debaty s dětmi a mladými lidmi, ve kterých mohou různými zábavnými způsoby vyjádřit své názory a zapojit se do diskuse. Pomáháme mladým lidem vést jejich vlastní projekty a aktivity, které s tématy nějak souvisejí. V minulém roce to byla například skupina zabývající se zlepšováním studentských parlamentů na školách. O dalších akcích minulého roku je článek tady. 
 
K čemu to mladým lidem je? Jejich názory se promítnou do strategií a politických dokumentů. Naučí se diskutovat a argumentovat. Procvičí si spolupráci ve skupinách, vzájemný respekt a reagování na protikladné postoje. Mohou rozjet svůj vlastní projekt.  
 
Debaty a workshopy a dílčí projekty pořádáme buď my nebo naše partnerské organizace nebo mladí ambasadoři.
 
V příloze naleznete také letáček - termín se bude prodlužovat o týden.
 
 
 
 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu