Dotační výzva - aktivity pro uprchlíky z Ukrajiny

omanek
Asociace

Vážení přátelé,

MŠMT vypsalo dotační výzvu na realizaci aktivit pro uprchlíky z Ukrajiny. Financování akcí proběhne formou tzv. šablon. Odkaz na znění dotační výzvy naleznete zde: https://www.msmt.cz/mladez/adaptacni-skupiny-pro-deti-cizince-migrujici-z-ukrajiny-2022.

Předmětem výzvy je zajištění programu pro děti uprchlíků z Ukrajiny v délce 20 hodin v 5 po sobě jdoucích dnech. V rámci výzvy jsou k dispozici 2 šablony a to šablona pro aktivity dětí ve věku 3-6 let a pro děti ve věku 6-15 let. Částka za realizaci 1 šablony je 15.000 Kč, minimální částka žádosti o dotaci je 150.000 Kč. Minimální požadavek na splnění počtu adaptačních skupin je stanoven na 50% žádosti.

Česká rada dětí a mládeže plánuje podat jeden souhrnný projekt. Předpokládáme, že pro některé organizace bude minimální částka 150.000 Kč příliš vysoká, nabízíme proto účast v projektu ČRDM. Pokud budete mít zájem se k projektu připojit, případně ho nabídnout vašim pobočným spolkům, vyplňte, prosíme, formulář níže, a to nejpozději do středy 20. dubna 2022. Zájemce následně oslovíme a detaily spolupráce domluvíme napřímo. Po zvážení administrativní náročnosti projektu počítáme s částkou 1.000 Kč/šablona jako náklady na administrativu projektu.

Odkaz na přihlašovací formulář: https://forms.gle/1bL454GrGEtdpwKPA

Stručné podmínky nabízených šablon uvádíme níže.

Volnočasové adaptační skupiny pro děti cizince od 3 do 6 let věku

  • Počet dětí: 12-24 dětí (cizinci, kteří nejsou dětmi či žáky mateřské nebo základní školy, s možností doprovodu rodiče či jiné pečující osoby). V průběhu letních prázdnin mohou být do aktivity zapojeny i děti cizinci, které jsou dětmi nebo žáky mateřské nebo základní školy.
  • Termín realizace: duben srpen 2022
  • Rozsah aktivit: Minimálně 20 hodin, a to po dobu po sobě jdoucích 5 pracovních dní s možností nerovnoměrného hodinového rozložení v jednotlivých dnech a přerušení ve dnech státních svátků, pracovního volna a pracovního klidu. Součástí aktivity musí být podpora rozvoje řečových dovedností v českém jazyce.
  • Strava: Dětem je poskytováno stravování a pitný režim přiměřeně délce trvání programu.
  • Personální zajištění: 2 zletilé svéprávné osoby, z nichž alespoň jedna musí být rodilým mluvčím českého jazyka nebo ovládat český jazyk v úrovni B2 CEF
  • Částka: 15.000 Kč

 

Volnočasové adaptační skupiny pro děti cizince od 6 do 15 let věku

  • Počet dětí: min. 15 dětí (cizinci, kteří nejsou dětmi či žáky mateřské nebo základní školy). V průběhu letních prázdnin mohou být do aktivity zapojeny i děti cizinci, které jsou dětmi nebo žáky mateřské nebo základní školy.
  • Termín realizace: duben srpen 2022
  • Rozsah aktivit: Minimálně 20 hodin, a to po dobu po sobě jdoucích 5 pracovních dní s možností nerovnoměrného hodinového rozložení v jednotlivých dnech a přerušení ve dnech státních svátků, pracovního volna a pracovního klidu. Součástí aktivity musí být podpora rozvoje jazykových dovedností v českém jazyce v minimálním rozsahu 10 hodin.
  • Strava: Dětem je poskytováno stravování a pitný režim přiměřeně délce trvání programu.
  • Personální zajištění: 2 zletilé svéprávné osoby, z nichž alespoň jedna musí být rodilým mluvčím českého jazyka nebo ovládat český jazyk v úrovni B2 CEFF
  • Částka: 15.000 Kč

 

Ve výzvě je k dispozici 3. šablona a to adaptační skupiny pro děti ve věku 3-15 let, kdy je minimální počet dětí stanoven na 8. Cena šablony je pak 7.500 Kč. O tuto šablonu však mohou žádat pouze obce I. a II. typu.

V případě dotazů se obracejte na Vlastimila Juru, vlastimil.jura@crdm.cz, tel.: 777864884.

Hezký den přeje

Ondřej Šejtka, ředitel Kanceláře ČRDM


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu