Máme to na triku aneb Hodnotové aktivity a oddílová trika k tomu

Ondra
Asociace

Vážení vedoucí, řadě oddílů se blíží mikulášské a vánoční výpravy a my pro vás máme zajímavý tip na zpestření. Možná na vánoční oddílový dárek. Rádi bychom 20 oddílům nabídli možnost, zapojit se do akce s názvem Máme to na triku. Co to vlastně je?

Zamýšlíme se aktuálně nad tím, k jakým hodnotám vedeme děti v oddílech. Hodnot nás napadá poměrně dost a potřebujeme vybrat ty nejsilnější. Potřebujeme proto pomoc od vás a od vašich oddílů. Připravili jsme pro vás sadu několika aktivit, které si na mikulášské či vánoční výpravě s dětmi zahrajete, a tím nám pomůžete odpovědět na otázky: Které hodnoty jsou pro tomíky nejtypičtější? a Ke kterým hodnotám v oddílech nejčastěji směřujeme?. Celou sadu aktivit pak zakončíte kreativně, namalujete si totiž vlastní oddílová trika! Tedy něco, co váš oddíl bude charakterizovat svým motivem. Půjdete do toho s námi? Otevřete v oddílech zajímavou diskuzi a k tomu získáte oddílová trika zdarma.

Když se přihlásíte do 30. listopadu, doručíme vám trika do poloviny prosince!

Technicky se jedná o realizaci projektového dne se zaměřením na diskuzi oddílových hodnotách a kreativní výrobu triček. Během výpravy zorganizujete čtyřhodinový program dle našeho návodu, na konci kterého bude celý váš oddíl oblečený v nových oddílových trikách, která budou něčím stejná a něčím originální. Jak to bude fungovat?

  1. Pokud máte o akci zájem, přihlaste se v tomto formuláři. Pozor! Máme místo pouze pro 20 oddílů. Pro oddíly, které se stihnou přihlásit do 30. listopadu, doručíme hotová trika do poloviny prosince, a vy je tam můžete použít na vánočních výpravaách.
  2. Ve formuláři si vyberete oddílová trika (počet, barvu, motiv, velikosti) s originálními ilustracemi od Youryho a následně se dohodnete na jejich doručení. Na oddíl počítáme s max. 35 tričky. Pokud byste jich potřebovali více, bude nutné je již doplatit. Ve formuláři, prosíme, uvádějte takový počet triček, kolik vás je skutečně v oddílech, cílem je, aby měl každý triko, nikoliv, aby si oddíly tvořily obří zásoby :) (Zkrátka oddíl o 20 členech požádá o 20 triček, max. např o 22 triček, aby měl drobnou zásobu, nebude však žádat o celých 35 kusů. Díky tomuto fér přístupu můžeme nabídnout více triček oddílům s více členy).
  3. Dostanete od nás metodický materiál, podle kterého zorganizujete 4 aktivity během oddílové výpravy (cca 2 hodiny). Výprava musí dle podmínek pro Projektový den proběhnout min. 10 km od vaší klubovny.
  4. Po aktivitách si děti pomocí barev na textil (které od nás také dostanete v zásilce) vybarví oddílová trika (cca 2 hodiny). Vzniknou tak jedinečné originály, které lze využít např jako vánoční oddílový dárek.
  5. Uděláte společnou fotografii v tričkách a odpovíte nám na jednoduchou otázku: „K jakým hodnotám váš oddíl směřuje?“. Odpověď na otázku naleznete v aktivitách, které si před tím s dětmi zahrajete.
  6. V evidenci doplníte pár řádek o akci do vyúčtování projektového dne. Vyúčtování od nás budete mít již připravené včetně většiny textů.

    A to je celé, je to vlastně akce na klíč. Všechno, co od vás potřebujeme je pouze vybrat si oddílová trika, zahrát si pár fajn aktivit a pobavit se s dětmi o tom, co jsou to hodnoty a k jakým hodnotám v oddíle směřujeme. Nic vás to nebude stát, zažijete zábavu a získáte trika. Tak myslíte si stejně jako my, že to máme na triku.

    Chci se do akce přihlásit!

    Bližší informace o akci vám rádi zodpoví Ondra Šejtka (ondra@a-tom.cz) nebo Tomek Hurt (tomek@a-tom.cz). Pokud byste chtěli konzultovat cokoliv k výrobě triček, obraťte se na Youryho (youry@centrum.cz).

    Youry, Matěj, Tomek a Ondra


    Komentáře


    Přidat komentář

    Plain text

    • Nejsou povoleny HTML značky.
    • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
    • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
    To prevent automated spam submissions leave this field empty.
    Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu