Čtyřicet let oddílu Viking

denisa
Asociace

V roce 1982 založili dva studenti elektrotechnické fakulty Petr Laciga a Lumír Ješke vodácký kroužek při tehdejším Domě pionýrů a mládeže Praha 7. Oddíl nazvali Viking. Oddíl se později stal součástí tehdejšího Svazu turistiky, přešel do Klubu českých turistů a rok po založení Asociace TOM se stal členem i tohoto spolku.

Teď tedy oslavil TOM Viking čtyřicáté narozeniny a na slavnostním večírku 9.12. se setkali dnešní dospělí členové oddílu, většinou studenti, se svými předchůdci, kteří oddíl vedli v minulosti. Pozdrav setkání poslali předseda A-TOM Tomáš Novotný a předseda KČT Jirka Homolka a setkání se osobně zúčastnil předseda KČT Oblast Praha Ivan Press. Ivan předal ocenění odboru KČT bývalým vedoucím, bez kterých by oddíl nebyl tam, kde je nyní: Petru Lacigovi, Milanu Brůžkovi a v nepřítomnosti Jitce Zitové.

Po počátečních rozpacích – vždyť někteří se viděli poprvé – se rozproudila zábava nad oddílovými historkami, podpořená prohlížením tří oddílových kronik. Bohužel nejstarší, takzvaná Dětská kronika je navždy ztracená, to souvisí se smutnými chvilkami, které jsme si také připomněli. Ne všichni členové a přátelé oddílu se dožili dnešních časů a my na ně už jen vzpomínáme.

Historek zábavných, příjemných i dramatických, ale s dobrým koncem bylo mnoho a setkání přispělo k tomu, že současní členové oddílu se snad cítí být více součástí něčeho, co je z jejich pohledu dávnověkem.

Petr Teringl

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu