Nápadník pro Světlušku

denisa
Asociace

Nebojte se, nepůjde o sňatek! Ale o tipy a ozkoušené nápady na benefiční akce, které již oddíly pro Nadační fond Českého rozhlasu zorganizovaly. Pokud i vy s oddílem chcete pomoci Světlušce, určitě vám padne něco do oka.

Charitativní bistro měli o prázdninách celý týden společně s kuchařským příměstským táborem olomoučtí Tuři. Speciální veselou tombolu při divadelním festivalu připravil TOM Chippewa. Velmi silný zážitek na účastníky čekal při již druhém večerním běhu pro Světlušku v Opavě, který uspořádal TOM KADAO. Přes 500 běžců vytvořilo dechberoucí roj čelovek. Menší lokální běh zorganizovali i Lišáci z Přerova. Členové oddílu Zlaté šípy zase na městském festivalu Světlo Valmez u svého stánku prodávali rukodělné výrobky, malovali na obličej a smažili palačinky pro Světlušku.

Nebo co třeba benefiční kavárna, lampionový průvod, orientační běh, filmový večer, piknik v parku, bleší trh, pečení perníčků, vánoční besídka? Nebo něco z tradičních oddílových aktivit - střílení z luku, lanové překážky, zpívání s kytarou…

Lze také jen umístit kasičku na start nebo stanoviště vaší tradiční akce, kterou nijak nemusíte měnit. Stejně jako to udělali Divočáci ve Frýdlantu nad Ostravicí při Otevírání Ondřejnických studánek, roztočtí Kulíšci při Tříkrálové Okoři, přerovští Lišáci při pohádkovém Orizaru a nebo tomíci v Poděbradech na Pohádkovém lese.

Světluška uvítá i jednotlivé dobrovolníky, kteří jí pomůžou při centrálních akcích (noční běhy, Kavárna POTMĚ, koncerty apod.). Takto se například velmi angažují ostravští tomíci v čele se Standou Praisem, kteří zajišťují trasu při Nočním běhu v Dolních Vítkovicích. Stejně tak v Brně a Olomouci pomáhají na trase tomíci.

Pokud byste akci organizovali, přihlaste se na www.svitis.cz a koordinátoři Světlušky vám se vším pomohou. V rámci Asociace TOM spolupráci s nadačním fondem koordinuje Anežka Klabanová (anezka@a-tom.cz).

Anežka Klabanová

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu