Den svatého Václava - Pohádkový hrad Vikštejn

lukas.husek
Asociace
Dne 28.9. jsme již po páté zorganizovali na den svatého Václava slavnost Pohádkový hrad Vikštejn. Akce je to skutečně velká a předchází jí měsíc příprav.
V tomto roce se opět velmi povedla. Přišlo přibližně 500 návštěvníků, což je krásná účast.
Den sv.Václava je zaměřen na cílovou skupinu rodiny s dětmi, ale účastní se jí i individuální turisté a také dětské kolektivy z celého Moravskoslezského kraje.
 
Na hradě byl připraven bohatý program: rytířský turnaj, divadelně-šermířské představení Dívčí válka, historická katovna Ordál a nechyběla kvalitní hudební produkce v podání skupiny Dobrozdání.
 
V doprovodném programu byly připraveny hry pro děti,střelba z kuše a luku, malování na obličej, prohlídka hradu s průvodcem i turistické infocentrum, kde bylo možno zakoupit turistické známky,samolepky a rozdalo se spoustu letáčků, brožur, map a pohlednic.
Každý návštěvník si mohl vyžádat razítko do bloku.
 
Letos poprvé proběhla i večerní část a po setmění se na hradě promítalo. V hradním kině byla uvedena známá pohádka Čertová skála.
S potěšením konstatujeme, že oslava sv.Václava se stala za těch pět let jednou z nejlepších a nejvyhledávanějších akcí na Opavsku a navštěvují ji turisté z celého Moravskoslezského kraje.
 
Závěrem je třeba poděkovat nejen učinkujícím souborům jako Arcus Vítkov,Ordál Ostrava, Dobrozdání Opava, ale také obci Radkov za perfektní přípravu hradu.
 
Pavel Vaňásek - TOM Šlápoty, Vítkov
Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu