Velikonoce Sluníček v Janově

Ondra
Chalupy

O velikonočních prázdninách byl náš oddíl jako skoro už tradičně na základně v malebné vesničce Janov nad Nisou.
Čtvrteční cesta do Janova proběhla v pohodě, večer výborná nudličková polévka, tvrdý boj ve společenských hrách mezi kluky a holky a hurá do postýlek, rychle spát, zítra nás čeká výlet přes Bramberk do Jiřetína pod Bukovou na exkurzi do výrobny dřevěných hraček -  Detoa Albrechtice s.r.o.
Krásně jsme se vyspinkali, a to jsme ještě netušili, jak bude náš výlet do Jiřetína dobrodružný.... Ze začátku se šlo dobře, ale jak jsme se blížili k Bramberku, kde se vzal, tu se začal vyskytovat sníh. Sněhu přibývalo a My se brodili po kolena v mrazivém bílém sněhu. Dokonce jsme museli zavolat do továrny, že jsem se dost broděním zdrželi a dorazíme později. Ještě jsme pár kilometrů šli chvilkami po sněhu, ale když jsme dorazili do Lužan, sníh zmizel, a my mohli přidat do kroku, abychom zpoždění neměli tak veliké. Exkurze byla nádherná, krámek s hračkami ještě lepší a navíc jako bonus jsme dostali \\\pytel\\\ různých dřevěných drobností. Pytel byl sice těžší, ale Drak se obětoval a táhl náš bonus zpět. Cestu zpátky jsme již naplánovali po silnicích, abychom ještě někde nezapadli. Večer unavený, ale šťastný jsme povečeřeli výborné zapečené brambůrky, hra na dobrou noc, a....
V sobotu celý den pršosněžilo, ale neva - soutěž ve výrobě vlastních dřevěných postaviček je moc príma. Všichni se moc snažili a výsledek je opravdu dobrý - krásné postavičky a potvůrky různých tvarů. Odpoledne se na chvíli vyjasnilo - pravý čas udělat slíbenou brigošku - úklid větví na zahrádce, rozřezání na oheň + úklid posypu ze silnice.
Večer výšlap na Slovanku - a opět začalo chumelit. A chumelilo celou noc, takže po celkovém nedělním úklidu chaty, nanošení dřeva, atd. - poslední koulovačka na zahrádce. Škoda, už musíme domů, ale zítra nás čekají Velikonoce a koledování !!!!

Děkujeme za krásný pobyt a za rok jsme tu zpět !!!!!

Za TOM \\\Sluníčka\\\ - Kapitánka