Návštěva tří pěkných táborů

eliska
Asociace

V druhé půlce července 2012 jsem navštívil tři tábory v Moravskoslezském kraji. Jednalo se o tábor TOM KADAO, TOM Hogan, TOM Sylvatik.

Mohu jen chválit. U KADAA, který tábořil na řece Moravici, zvládnutí bezmála 90hlavého tábora, invenční táborovou hru, zeleného číšníka a šarmantní houslistku, jakož i dobrý oběd. Při návštěvě tábora jsem se setkal s Mojmírem Nováčkem a Standou Praisem, ale šéf tábora Tomáš Weicht to jistě jako přesilovku nebral.

Oddíl Sylvatik tábořil v Dvorcích u Budišova nad Budišovkou na tábořišti utopeném v pustině, tichu a hezkých hvozdech... Mladý šéf tábora Ondřej Netočný mne ochotně provedl... Táborníky jsem dlouho nerušil, tábor v ten den právě začínal.

TOM Hogan rozbil svůj tábor u vesnice Olšovec nedaleko Hranic na Moravě. Projeli jste pilou a před vámi se otevřela louka s pěkně postaveným táborem, saunou, kuchyní, s pilnou kuchařkou a kuchtíkem... Tomíci z Hoganu měli hezký program – hravou formou cvičili první pomoc. Paní kuchařka se mi pak svěřila, že po ní hygienička chtěla, aby v lednici měřila teplotu a aby k tomu účelu měla v lednici hbitě připravený teploměr. Hle! Další důkaz krystalické blbosti placené z peněz daňových poplatníků.

Odjížděl jsem z našich táborů s dobrým pocitem, k chmurám nebyl důvod.

Tomáš Novotný

 

Fotografie: