Kupte si paletu cihel!

denisa
Asociace

Vážení přátelé,

Klub českých turistů  se na Vás obrací s žádostí o pomoc při výstavbě Bezručovy chaty na Lysé hoře.V současné době je dokončen suterén chaty, do výkopu je osazen podzemní zásobník na vodu o objemu cca 60 m3, dokončují se další menší objekty. Letošní plán výstaby je téměř splněn. Na jaře   budeme pokračovat s výstavbou  přízemí a II NP včetně zastřešení. Naše Bezručova chata na Lysé hoře bude mít „lidský rozměr“, bude  přesnou replikou toho, co zde vybudovali naši předkové v roce 1933-35. I oni tenkrát stavěli z veřejných sbírek a z darů od sponzorů a byli odkázáni na pomoc brigádníků, turistů, i oni žili v celosvětové hospodářské krizi.  

KČT je občanským sdružením, neziskovou a nestátní organizací, proto se obracíme s prosbou na všechny příznivce, turisty a přátele našich hor, aby se zapojili do právě vyhlášené celostátní akce :

„Darujte paletu cihel“

V rámci této akce si mohou jednotlivci, rodiny, kamarádi, přátelé na pracovišti, nebo spolupracovníci v kanceláři, živnostníci, sportovní kluby, podniky apod.  zakoupit paletu cihel a darovat ji na obnovu Bezručovy chaty. Na jedné paletě je 80ks  porothermových cihelných tvárnic, jedna paleta cihel stojí 3700,- Kč. Celkem budeme potřebovat cca 300 palet cihelných tvarovek. Částku 3700,- Kč můžete  poukázat na účet Veřejné sbírky, na účet zřízený u Raiffeisenbank,  jehož číslo je

330010033 /5500

 

Do poznámky stačí uvést jméno dárce (název spolku či firmy)  a heslo

                                                „paleta cihel“

Každý dárce, jednotlivec, parta kamarádů, živnostník, sportovní klub, skupina spolupracovníků a pod. budou navždy uvedeni na tabuli cti uvnitř nové chaty jako poděkování a vděk dárci za jeho velkorysost.  Mohou se tak pochlubit svým potomkům, že přispěli k obnově Bezručovy chaty, čímž umožnili pokračování tradice tohoto významného turistického stánku na nejvyšším vrcholu Beskyd.

Všem dárcům předem děkuje                            

                                                                           Ing. Břetislav Boháč

Ostrava, říjen 2012                          předseda KČT oblast Moravskoslezská

Fotografie: