Kterak Lotři vak v zádveří ležet nenechali

lukas.husek
Asociace

Zádveřní vaky putují do všech koutů republiky a již nyní máme první ohlasy spokojených oddílů. Níže se dovíte, jaké radosti vak udělal oddílu TOM Lotři Hronov.

"Zádveřní vak, jsme si přivezli z Litoměřic před 14 dny. Jelikož je právě v plném proudu jarní vodácká sezona, měli jsme k jejich otevření, prozkoumání obsahu a hlavně k vyzkoušení her jen málo času a příležitostí. Přesto nám zvědavost nedala a konečně jsme vysypali obsah vaku na čerstvě posekanou trávu. Lotři se hned nadšeně vrhli na různobarevné plastové a gumové předměty, aby zkoumali k čemu asi tak mohou být. Rozvážnější instruktoři se jali číst přibalené zatavené karty s návody a náměty na hry. Jako první si házecí talíř vyzkoušel pes jednoho z našich Lotrů. A chvíli to vypadalo, že nám jej již nevrátí. Za chvíli jsme měli na trávě označené první hřiště a Lotři se pustili do vybíjené. Po ní se vrhli na další hry a hrátky ze „Zádveřních vaků“ – hod ringem na kolík, vyzkoušeli si kuličky a kluky samozřejmě velmi bavilo rugby s pro ně neznámým šišatým míčem.

Další schůzku venku pršelo a tráva byla mokrá, přesto jsme neodolali a na nedalekém parkovišti si vyzkoušeli další hru z nabídky „Zádveřních vaků“ nazvanou „Dogy“.  Krátké vysvětlení pravidel, postavení věží a obranných kruhů a již je talíř „Dog-dog“ v letu. I tato hra se Lotrům líbila. Pro větší akčnost jsme do hry nakonec vypustili i druhý talíř a zakázali obráncům vstup do obranných kruhů. Bránili věže pouze z vnější strany kruhů.

Těšíme se na vyzkoušení dalších pomůcek a her z této fajnové sady. Díky za dobrý nápad a herní pomůcku."

Za Lotry z Hronova napsal Tomáš Buriánek

Fotografie: