V Babiččině údolí řádili Lotři na dobré Cestě

denisa
Asociace

Údolí Úpy v Ratibořicích ožilo v sobotu 20. 7. 2013 jedinečnou akcí. Hendikepované děti z Občanského sdružení Cesta pokořily řeku Úpu. Ve vodácké výbavě, na raftu vyrazily se svými kamarády z vodáckého oddílu Lotři na dlouho očekávanou plavbu.

 

 „Nečekal jsem, že na klidné procházce Babiččiným údolím zažiju něco tak neobvyklého. Radost a odvaha hendikepovaných dětí mě úplně dostala. Jsem zdravý a nikdy jsem na raftu neseděl a tak mě dost zarazilo, že i děvče z invalidního vozíku se s úsměvem chystá sjet Úpu“, říká překvapeně jeden z přihlížejících.

Zatímco hronovští vodáci nafukovali rafty, měli i klienti z Občanského sdružení Cesta plné ruce práce.  S nadšením si oblékali přilby a záchranné vesty. Rozdávání pádel se ujali dva ostřílení vodáci – starosta města Náchoda Jan Birke a místostarosta Hronova Josef Thér. Pak už nic nebránilo vyplutí od Viktorčina splavu.

„Bylo úžasné vidět, jak si děti z Cesty plavbu užívaly. Myslím, že mezi Lotry velmi rychle zapadly. Pádlování jim nedělalo žádné potíže, trocha vody v raftu je rozhodně nerozházela a vodácké ´Ahoj!´ se rozléhalo celým údolím“, komentuje právě uskutečněnou plavbu přímo z vody Tomáš Buriánek, vedoucí  hronovských Lotrů.

„Pozorovala jsem tu spoustu lidí, kteří stáli na břehu a bylo mi jasné, že sem nepřišli jen kvůli nám. Potěšilo mě však, že nikdo z přihlížejících nepokračoval v cestě dál. Všichni čekali, až se rafty odrazí od břehu. Možná proto, aby nám mohli zamávat a projevit tak svůj obdiv a solidaritu.“ dodává k vydařené akci Denisa Voborníková z Občanského sdružení Cesta.

 

Cesta s Lotry na Úpě je třetí společnou akcí projektu Lotři na dobré Cestě,  na kterém spolupracuje dětský turistický a vodácký oddíl Lotři z Hronova společně s Občanským sdružením Cesta Náchod, které pečuje o osoby s hendikepem. Více informací o projektu a dalších konaných akcích na www.spolecnysvet.com

Za hronovské Lotry
Karel Neuschl

Kontakt:

Zdeňka Císařová

Telefon: 733 117 576

e-mail: soc.pracovnice@stacionarcesta.cz

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu