Tramtárie v bouři a vichřici

denisa
Asociace

Tomíci z Brandýsa zažili na táboře v Jablečnu u Zbiroha krušné chvilky, zprávu o pořádné vichřici a lijáku, které obyvatele Tramtárie zastihly, poslal vedoucí Matěj Chour.

 
Fronta přišla náhle, s nevídaným větrem a skautské tábořiště, tedy jídelna, některé stany, sprcha a hlavně stromy v okolí nevšednímu náporu neodolaly, proto jsem raději  - po pádu stromů na áčko (dítka byla svolána do pevnější jídelny), na sprchu, odplavení lávky, odfouknutému stanu a letu mnoha věcí vzduchem - povolal místní hasiče, kteří nás odvezli do své stanice, kde se dítka osušila a v bezpečí přespala.
Druhý den ráno lesáci pokáceli nebezpečné a vyvrácené stromy, my opravili a zajistili, co šlo, a dítka se navrátila zpět do tábora.
 
Pozbyli jsme stanu, zásobáku, plachet a dalších věcí, nyní nás každá kapka startuje do pohotovosti, ale všichni jsou (zaplať pán bůh) v pořádku a hasiči i místní starosta chválili tomíky za rozumnou starost o děti, zavolání a hladký průběh celé akce.
 
Tedy to jen, aby zprávy nepřicházeli vedení jen z rozhlasu či tv, a i naši věděli, co se děje s jejich oddíly - Veverci jsou zdrávi a v pořádku.
 
Nechť se již počasí umoudří, ostatní tábory jsou poklidné a pohodové a do konce tábora již na nás  již nic takového nepřijde.
 
ahoj
Matěj Chour, TOM Veverk
 
 
 
 
 
 
 
Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu