Kadeti na Mistrovství ČR v jízdě na aquaskipperu

denisa
Asociace

 V sobotu 17. srpna se v kempu Brodský v Červeném Kostelci konalo podruhé oficiální mistrovství České republiky v jízdách na aquaskipperu.

Kdo z Vás neví, o co se jedná, jde o jízdu po vodní hladině na hliníkovém monstru, připomínajícím vodní vážku, poháněné pouze jakýmsi podivným hopsáním človíčka, který na něm stojí.

Z oddílu TOM 19208 Kadet se akce zúčastnilo 5 borců. V průběhu dne postupně závodili ve vyřazovacích sprintech na 50 metrů, ve slalomu, v trikových krasojízdách a nakonec v královské disciplíně - ve vytrvalostní jízdě na čas. V této poslední disciplíně byl ohlášen pokus o překonání dosavadního světového rekordu, který měl hodnotu 37 minut. A povedlo se!!!  Světovým rekordmanem se stal konkurenční pan Ladislav Jílek, který dokázal po hladině jezdit neuvěřitelnou 1 hodinu 7 minut! Neskutečný výkon, srovnatelný s nejnáročnějším triatlonem. Ale i naši členové podávali skvělé výkony. V celkovém hodnocení muži se na prvním místě umístil náš Ondra Kejklíček  a na třetím místě Tomáš Beneš. V  kategorii ženy se naše Lenka Kejklíčková umístila na 2. místě.

Diváci se nejvíc bavili u trikových krasojízd, kde kromě neuvěřitelného umění byla k vidění i velká dávka legrace a recese. Na hladině své kousky předváděla čarodějka, Včelka Mája, Indián, úředník, Skot, dvojíce stařečků, kuchařka i sličná lehká děva. Přihlížející žasli, co se dá předvést na něčem, na čem se sami neudrží ani několik vteřin. To všechno se samozřejmě neobešlo bez spousty divácky vděčných pádů a startů z mola i z vody.

Blahopřejeme a doporučujeme tento sport vyzkoušet !

Ťuky, TOM 19208 KADET Červený  Kostelec

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu