Zlaté šípy vyrazily na Slovensko

denisa
Asociace

Ve dnech 30.1. - 3.2. 2014 se v Bardejove, Bardejovských Kúpeľoch a okolí uskutečnil 48. Zimní sraz KST (Klubu slovenských turistov) a stretnutie TOM (turistických oddielov mládeže).

Akce to byla velkolepá, vždyť účastníků bylo 1500! Jaký byl pro účastníky srazu připraven program? Možností bylo opravdu hodně: navštívit historické centrum města Bardejov, který je zařazen do seznamu v UNESCO, užít si lázeňských procedur v Bardejovských Kúpeľoch, vybrat si z 10 lyžařských tras a mnoha pěších výletů do překrásného okolí, navštívit kino, kde byly promítány nezávislé filmy s jak jinak než outdoorovou tématikou. A to je samozřejmě jen střípek všech činností a aktivit, které sraz nabízel.

Srazy jsou mimo zážitků krásné i v tom, že se na nich setkávají lidé stejných zájmů z různých končin země. Kromě slovenských účastníků zde byli i zástupci českých a polských turistů. Troufnu si tvrdit, že se zde našlo nemalé množství lidí i skupin, jejichž seznámení mohou být začátky nejen fungující spolupráce, ale i nového přátelství. 

Česká delegace se měla jako v bavlnce. „Vpluli“ jsme mezi slovenské tomíky, kterých na srazu bylo kolem dvou set a užívali si tak vzájemného setkání i zimní výpravy.

Nezbývá než poděkovat všem, kteří se na organizaci srazu podíleli a popřát organizátorům srazu příštího, aby se vše vydařilo minimálně tak dobře jako letos.

 

 

Jan Kopřiva a Jiří Vološin

TOM Zlaté šípy Valmez

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu