TOM "Litomíci", č. odd. 21205 na jarním táboře v Janově nad Nisou ve dnech 22.2. - 1.3.2014

omanek
Asociace

Již podruhé v tomto roce zavítal náš nově vzniklý oddíl do báječné chaty s báječným správcem v Janově nad Nisou.
Průběh letošní zimy tomu chtěl, že jsme místo lyží, naložili do auta pořádné botky na túry a sluneční brýle...
Část výpravy jela vlakem, batohy, buchty a ostatní lidi a věci jeli auty...
V Janově nás čekalo krásné a teplé počasí (15°C) bez jediného mráčku, které nám vydrželo skoro celý týden. Jen ve středu se na chvíli schovalo sluníčko za mraky a trochu se ochladilo..
V sobotu po vybalení věcí, jsme se ještě vydali na průzkum okolí - došli na náš známý "skalní hřib" a zahráli si pár her v lese. V chaloupce na nás již čekala výborná polívčička od Rádi a Miky (tetaPetla), které celý týden úžasně vařily!!!! No, posuďte sami: každý den jiná polívka, kuře s bramborami, guláš s těstovinami, švestkové a jahodové knedlíky, svíčková s knedlíkem, bramborový knedlík se špenátem a rourkou, atd. Po ránu kakao s buchty z domova, spousta dobrot....
Vzhledem k tomu, že končila Olympiáda, byla v sobotu večer povolena televize a pak se hrálo z "hracích krabic" pozdě do noci.
V neděli procházka na Severák okouknout, kolik je tam sněhu a lidí... Pořádně  znechucený davem lidí, jsme si chvilku zajezdili po zadnici na hromadě sněhu a zcela mokří, rychle zpět se převléknout... Než zapadlo sluníčko, tak ještě několik her na zahrádce a pak spousta her v chaloupce za praskotu dřeva v krbu..
Domnívali jsem se, že v pondělí lidí na Severáku ubude, proto se část výpravy odebrala na sjezdovky a zbytek se vydal přes Severák na Královku, kde jsme narazili na chlupaté krávy (Skotský náhorní skot - plemene "Limuzínů"), kterým určitě zima nebyla - na Královce ukazoval teploměr na sluníčku 25°C. Z Královky do Bedřichova a zpět do Janova okolo zelených Bedřichovských sjezdovek..
V úterý oddychový den na bobové dráze, kde jsme všichni uplatnili kupóny od ČEZ - jednu jízdu si zaplatíš, jedna zdarma. Kupónů jsme měli třicet, takže nám ještě zbyly. Večer opékaní buřtíků, pak opět spousta her a zábavy...
Ve středu výlet na Bramberk a do přilehlých lesů, které jsou ideální pro sousta her...
A co ve čtvrtek? - na Novou louku - všude sucho a krásně, jen pár lidí na magistrále, kteří místo běžek mají většinou kola.. Na Šámalově chatě polívčička a hurá dále..
V pátek podruhé na bobovou dráhu a útok na skládku u sklárny, kde nacházíme spousta skvostů. Ještě uklidit zimní  posyp ze silnice... to se nezdá, kolik koleček kamínků je rozházeno na tak malém prostoru... Bohužel jsme nemohli pomoci při vyklizení dřevníků, protože byli na nás polena moc velká a My byli skoro všichni prťata..
V sobotu leč neradi odjezd domů, ale nevadí, za rok jsme tu zpět !!!
Děkujeme za poskytnutí chalupy a za krásný a slunečný týden !!!

Za TOM "Litomíci", č. odd. 21 205
Káča Krňáková -  Kapitánka - Madona 2

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu