Vejří umí vzít za práci

denisa
Asociace

Náš oddíl byl osloven, aby se zúčastnil brigády na turistické základně OPÁRENSKÝ MLÝN. Byli jsme za to rádi. Domluvili jsme si tedy termín (1. 6. 2014) a vydali se do Opárna, což máme, jak se říká, za rohem. U základny se v předešlých měsících budovalo. Obnovoval se náhon na nové mlýnské kolo a stavěla se protipovodňová opatření.

 

Naším úkolem bylo provést pár úprav okolo základny, jako např. posekat louku, toho se ujal Žvejk (louka je opravdu velká), pohrabat posekanou trávu - u toho jsme se vystřídali všichni, pohrabanou trávu odvážel na kárce Péťa a Škopek.

 

Vydrhnout lavice se podařilo Káje, Gábině, Péťovi a Kláře, nabílit přístavek zezadu budovy, přístavek i sebe jsem bílila já s Veronikou. Holky pak ještě plely kopřivy na pozemku základny a Žvejk s Péťou sekali srpem svah před základnou. Pak už jen takové malé přesuny různých věcí z místa na místo.

 

Po práci jsme si dali svačinu a vydali se na zpáteční cestu do Lovosic. Domů jsme přišli příjemně unaveni - prací, ale také sluníčkem, které nám krásně svítilo po několika dnech.

 

Gábina, TOM Vejři, Lovosice

 

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu