Letní sraz v Olomouci nabídl pestrý program

denisa
Asociace

Na srpnový sraz do Olomouce přijelo 86 tomíků z deseti oddílů TOM a KČT (TOM Javory Černuc, TOM Výrové Postoloprty, TOM KADAO Opava, TOM Újezdec  Těšov, TOM Hroši Chodov, TOM Zálesák Tanvald, TOM Sojčata Žitenice, TOM Robinsoni Poděbrady, KČT Krušné Hory Sokolov a pořádající TOM Tuři Olomouc).

Účastníci srazu byli ubytovaní v ZŠ Olomouc – Nemilany. Svůj areál propůjčil ke sportovním aktivitám a večerním programům TJ Sokol Olomouc – Nemilany. Oběma moc děkujeme, protože nám poskytli své služby v hodině dvanácté, kdy na nás týden před zahájením srazu „zapomněl“ původní ubytovatel.

Účastníkům srazu jsme nabídli několik společných výletů. V úterý jsme sjeli na raftu řeku Moravu z Hynkova do Chomoutova. Původní plán byl dojet až k hale UP, ale počasí nám nepřálo. Ve čtvrtek jsme navštívili lesnické muzeum na zámku Úsov, Muzeum tvarůžků v Lošticích, tvarůžkovou cukrárnu, kde jsme se neubránili ochutnávce místní speciality a zakončili jsme s Ohnivcem prohlídku hradu Bouzova. V sobotu jsme se prošli po Kameníčkově gruntu v Příkazích, kde je umístěn Hanácké skanzen. Kromě neživého inventáře zde děti zaujala desetidenní koťátka, kůzlata, prasátko, morče a králíčci.

Pokračovali jsme do Mladečských jeskyní a na naučnou stezku Třesín, kde se nachází Čertův most, zbytky Rytířské síně a jeskyně Podkova, která je volně přístupná. Pokračovali jsme do „Hanáckých Benátek“ – královského města Litovle, jehož historickým centrem nás provedla průvodkyně.

 Kromě těchto společných výletů jsme připravili účastníkům tipy na individuální výlety. Ve středu to byla návštěva muzeí. Tomíci navštívili Vlastivědné a Arcibiskupské muzeum, Veteran arénu, Korunní pevnůstku, Sloup Nejsvětější trojice, vystoupali na radniční věž. Ve zbývajících dnech se podívali na zámek do Náměště na Hané, Javoříčských jeskyní, ZOO na Svatém Kopečku, fortu Radíkov a většina si zadováděla v olomouckém aquaparku.

Kdo měl po celodenním putování dost sil, mohl je uplatnit v podvečerních sportovních turnajích. Mezi klidnější večerní aktivity patřily rukodělky, stolní hry, letní kino na přání a sobotní táborák.

Letní sraz TOM jsme pořádali poprvé a snažili jsme se, aby se tomíkům na Hané líbilo, což nám potvrdili při nedělním loučení.

                                                                                                              Soňa Rokytová

                                                                                                     TOM Tuři 4105 Olomouc

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu