Ukliďme Česko - ukliďme Litoměřice

denisa
Asociace

Také letos se občané Litoměřic připojili k celorepublikové akci „Ukliďme Česko". Úklid se konal v sobotu 18. dubna od 9 hodin ve dvou lokalitách, vybraných komisí životního prostředí města. Uklízela se ulice Kamýcká od budovy Cargonetu směrem na Bídnici a také ulice Michalovická, respektive prostor za hřbitovem a k Cihelně. Tato druhá skupina čítala 30 osob.

Náš oddíl TOM "Litomíci" měl na starosti první lokalitu, tedy okolí Kamýcké ulice. Zde se zapojilo celkem 76 dobrovolníků, z nichž plné čtyři desítky byly jednak členové oddílu nebo naši příbuzní, přátelé, apod. Před jedenáctou hodinou byl již náš kontejner zcela naplněn a mezi odpadky se našlo i pár kuriozit, např. lyže, televize, rádio, asi 40 pneumatik, rychlovarná konvice, zahradní nábytek, boty, atd. Po samotném úklidu následovalo vylosování cen - tombola.

Od 11 hodin na nás čekalo překvapení - výcvik pejsků z Celní správy, kteří jsou speciálně trénováni na hledání drog. Na úplný závěr si šli ti Litomíci, které zima nevyhnala, ještě opéci buřtíky.
 

Kromě zaměstnanců města Litoměřic akci podpořili také klienti charitativní organizace „Naděje“ a členové turistického oddílu mládeže „Litomíci“.

Moc děkuji všem, kteří se zúčastnili, protože jste byli opravdu báječní.
DĚKUJI!!!


Kapitánka - Katka Krňáková
 TOM "Litomíci" Litoměřice

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu