Jsme nuceni prodat některé chalupy

lukas.husek
Asociace

Tomíci jsou známi jako spolek, který se věnuje s láskou a péčí svým základnám. Má jich požehnaně - v normálních časech mohou členové asociace i ostatní zájemci navštívit šestnáct spolkem vlastněných či provozovaných chalup. To se ale bohužel v nejbližší době změní.

Finanční nouze, kdy uzavřené  základny nepřinášejí žádné prostředky , naopak je třeba vyplácet správce, hradit energie a údržbu, přiměla vedení spolku k nepopulárnímu rozhodnutí prodat jihočeský Pořešín, vsetínskou Polanu a uvažovat o prodeji dubického Domečku.

Logiku toto rozhodnutí má: v jižních Čechách se dokončuje vodácká základna v Rožmberku, nedaleko od Polany je klubové Kusalíno a dubický Domeček je na dostřel z praku od Herberku ve Sloupu.

Nebylo to lehké rozhodnutí, ale získané miliony (bude se jednat cca o částku 9 000 000  Kč za všechny tři objekty, první odhad ceny nemovitosti v Pořešině už máme) pomohou udržet chod spolku i v dnešních těžkých dobách. Držme si palce, aby prodej oblíbených domů a základen nemusel pokračovat a aby nedošlo na oddílové klubovny a loděnice.

Tomáš Novotný, předseda spolku

Fotografie: 

Komentáře

Pěkný den. Polany je velká škoda. Ostatně všech. Pořešín, ale ze svého kouzla velmi ztratil. Ne jako chalupa, ale její umístění. Dříve tichá, klidná samota dnes součást "vilové výstavby" na dohled komerční zříceniny. Na Pořešín máme krásné i drsné vzpomínky. Ale v posledních letech nás to tam netáhlo.
Dubice, domek na přespání a u silnice, ale zase blízko Pekla.

A ty nevíš co bylo za datum ? :-)


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu